Dimecres 12

Desembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà (PSC)

"Hem de marcar perfil respecte al nou partit dels comuns"

Sánchez reclama el metro del Delta, un corredor ferroviari entre Cornellà i Castelldefels

23/05/2017 10:51h

Àudio:

Pedro Sánchez ha de fer una sacsejada al funcionament intern del PSOE. És la declaració d'intencions de l'alcaldessa de Gavà i membre de l'executiva del PSC, Raquel Sánchez. "Estic esperançada i il·lusionada. Potser no cal refundació en el punt ideològic. Però pel que fa al funcionament hem d'aprendre de les lliçons, i fer una bona sacsejada. Com a partit hem comès diferents errors, però crec que el procés de primàries ha estat diferent i ens ha de servir com a punt d'inflexió. Les coses no seran fàcils, però crec que hem de mantenir l'actitud positiva". 

Sánchez ha afegit que en el procés congressual de mitjans de juny les coses seran complexes, perquè hi haurà diferents posicionaments però "hem de donar espai a les noves idees i a aquest espai renovat que representa Pedro Sánchez. Els diferents representants territorials han d'aprendre que les coses s'han de fer d'una altra manera", ha sentenciat. 

El PSC i el perfil propi

Sobre el nou partit dels comuns i la rivalitat que pot suposar per al PSC, fins i tot pot treure-li vots, Sánchez té molt clar que els socialistes catalans "han de marcar perfil que és diferencial amb aquesta esquerra. Però en aquells espais que puguem trobar aliances, ho hem de fer sense por. El nostre perfil és un, és diferent, i som un partit amb una llarga trajectòria. Però no ens sumarem a discursos més populistes. I el que hem de posar en valor els ajuntaments socialistes són totes les polítiques que hem fet i que fem", ha argumentat. 

On no es trobaran amb els comuns és amb el referèndum de Catalunya. Aquest nou partit defensa una consulta legal i avalada per la Comissió de Venècia, mentre que els socialistes proposen una reforma de la Constitució i un estat federal, però renuncien al dret a decidir dels catalans via referèndum. Sánchez, que és membre de l'executiva del PSC, ha dit que "el president Puigdemont no té una voluntat sincera de negociar. Ell posa damunt la taula unes condicions i diu que si no s'accepten, referèndum sí o sí. És com el somni de la marmota. Allarguem els capítols i no sabem a on ens portaran. Els posicionaments de Catalunya i de l'Estat són immobilistes. Nosaltres apostem per les solucions polítiques a un conflicte polític, però s'ha de fer en el marc de respecte a la llei", ha reblat. 

Preguntada sobre el paper del seu Ajuntament, en cas que es convoqui l'eventual referèndum, Sánchez ha deixat clar que "quan es convoqui i sapiguem les condicions ja veurem. Però evidentment l'Ajuntament no se situarà en la il·legalitat en cap moment, i els funcionaris tampoc no ho faran. Ens situarem sempre en el compliment de la legalitat. No hi ha cap altra sortida". 

L'aeroport del Prat

El mes passat l'alcaldessa de Gavà va tornar a reclamar que es prioritzi l'aplicació de les configuracions per reduir l'impacte acústic en els municipis pròxims. Sánchez ha explicat que la situació ha millorat molt en l'última dècada, però recorda que estan amoïnats pel creixement de la infraestructura. "Ara fa deu anys, quan es va acordar una operativa diferent, vam aconseguir alleugerir els efectes de la posada en marxa de la tercera pista. Però demanem que s'introdueixin més mesures que són possibles. Però llancem un toc d'alerta: l'aeroport potser se'ns queda petit. Anticipem-nos. Busquem alternativa: o bé ampliem les instal·lacions o tenim en compte la resta d'aeroports de Catalunya per poder gestionar tota la demanda que té el Prat". 

Metro del Delta

Ara fa un mes Sánchez, els alcaldes de Castelldefels, Sant Boi i Viladecans van acordar sol·licitar al Ministeri de Foment que recuperi el projecte del metro del Delta. Una nova línia ferroviària entre Cornellà i Castelldefels pel centre dels municipis. Des de l'any 2000 es va incorporar el projecte al Pla d'Infraestructures de la Generalitat. El 2010 el Ministeri va aprovar l'estudi informatiu del projecte. L'actuació forma part del Pla Director d'Infraestructures de Catalunya des del 2011 fins al 2020.

Els municipis fan pinya, però Foment no dona resposta a les necessitats de mobilitat de la zona. "No hem rebut cap resposta. Fa un parell de mesos que ens vam reunir els alcaldes de les ciutats afectades per demanar una reunió amb el ministre ara que es tornen a fer inversions al territori. Ara és el moment que es comenci a planificar el projecte. És una iniciativa cabdal per a la zona del delta del Llobregat. No pot ser que totes les inversions al terrirtori al Baix Llobregat es quedin en un límit, que no passin del riu, i que a la part del Delta ens costi tant de materialitzar-les", ha sentenciat.

segueix-nos «