Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Entrevista Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar i president de la FMC

"Hem de mirar la fórmula per restituir les lleis tombades pel TC"

Amor confia que els executius de Sánchez i Torra trobaran una solució per a Catalunya

07/06/2018 10:28h

Àudio:

"Hem de mirar la fórmula per restituir les lleis tombades pel TC. La no aplicació està afectant els ciutadans. El PSC estarà a l'alçada i el PSOE de Pedro Sánchez també". Declaracions de Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar pel PSC i president de la Federació de Municipis de Catalunya. 

Avui el consell executiu, el primer del govern Torra, té previst restituir les 16 lleis que van ser suspeses de manera cautelar pel TC després que el govern del TC hi presentés recurs. 

Pel que fa als canvis en els dos executius i a la possibilitat de restablir el diàleg entre les dues parts Amor està esperançat. "Aquest país necessitava un canvi. Hem arribat aquí per la incompetència de dos presidents per no seure a dialogar. Ara no hi ha excuses". I en aquest sentit ha afegit que "qui pot encarar aquest tema és Meritxell Batet, que té una gran capacitat de diàleg i d'empatia. Anem pel bon camí". 

Sobre la configuració del nou govern de Pedro Sánchez, i alguns noms controvertits i que han aixecat polèmica, com el de Josep Borrell, Xavier Amor ha dit que "l'experiència i la trajectòria de Borrell era el missatge que calia donar a Europa i posant Batet a Catalunya és missatge de diàleg". I sobre si cal posar sobre la taula, en aquesta negociació, l'acostament dels presos, el president de la FMC ha defensat que "seria una decisió que donaria gestos per aquest nou temps que ha de venir però no depèn del govern".

segueix-nos «