Dimarts 26

Març de 2019

La Xarxa

Entrevista Xavier Trias

"Hem de tenir respecte absolut per Carles Puigdemont, però qui fa de president, és el president"

Trias valora Elsa Artadi com a candidata a la investidura

03/05/2018 11:54h

Àudio:

Sembla que la investidura del nou president o presidenta del govern es desencalla, tot pendent de la reunió de dissabte a Berlín entre Carles Puigdemont i el grup parlamentari de Junts per Catalunya. D'aquí hauria de sortir un nom, un pla D, com a candidat/a a la investidura. El president del grup municipal del PDeCAT a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha dit a l'espai 'L'entrevista': "qui sigui president ha de tenir un respecte absolut a Puigdemont, però és evident que qui fa de president és el president". 

Trias encara ha reblat el clau dient que "Puigdemont serà un referent mentre estigui a l'exili. Serà una persona importantíssima. Serà una persona a qui s'haurà d'escoltar, se l'haurà d'anar a veure i ens donarà els seus grans consells i les seves maneres de plantejar i de fer les coses. Però no ens enganyem: tindrà aquest paper, li hem de donar aquest paper, però al mateix temps hem de saber que quan un és president és president, la vida és així". Aleshores aquesta bicefàlia com s'ha de gestionar? Trias creu que "un president, quan és president de la Generalitat ja no és el president d'una coalició o d'un partit. Ets el president de tots. I tu prens les teves decisions i això és molt important". 

Respecte a Elsa Artadi, si seria o no una bona candidata Trias ha dit que "la conec de fa temps, la sento amiga meva. És una persona que aprecio, valoro i estimo. Crec que és una persona que coneix bé la Genrelitat. Però em semblarà bé qui decideixi el president Puigdemont. És una decisió que ha de prendre ell d'acord amb Junts per Catalunya". Trias també ha fet una crida a la calma tot i que el rellotge corre i el termini per fer govern i evitar noves eleccions s'esgota el 22 de maig. "Tindrem govern. Hem de deixar que actuï el president Puigdemont al seu ritme. Si pressionem massa, és quan apareixen els problemes". 

Eleccions municipals

De cara als comicis municipals del 2019 Trias diu que "crec en una candidatura transversal i potent, podem anar junts dos o tres partits. Seria magnífic. És possible? No se sap mai". Sobre el procés de primàries engegat pel seu partit ha reiterat que ell no és partidiari de fer-les perquè "el partit ha de tenir posició, hi ha d'haver autoritat. Ara tothom es veu capaç de guanyar". 

Pel que fa a la irrupció de Ferran Mascarell, que el 22 de maig presentarà un manifest sobre Barcelona en ple debat sobre l'alcaldable i tot i negar que sigui el llançament de la seva candidatura, Trias ha dit que "Mascarell és un enamorat de Barcelona. És una persona important, d'un socialisme nacionalista. En Ferran Mascarell és nacionalista, ningú li ho pot negar. I, per tant, es pot apuntar amb això. Però si aquestes plataformes no reben suport dels partits la gent no entendrà res. Ara estem en una fase prèvia. El PDeCAT té la responsabilitat de liderar aquesta fórmula".  

segueix-nos «