Divendres 19

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Josep Rull, diputat electe de Junts per Catalunya

"Hi ha marge per poder investir Puigdemont"

Rull ha dit que li agradaria continuar sent conseller de Territori

12/01/2018 11:54h

Àudio:

"No hi ha cap alternativa al president Puigdemont. Hi ha marge per poder investir-lo, reglamentàriament, legalment i hi hauria d'haver marge polític per obrir una via de diàleg i d'acord i poder sortir d'aquesta situació". Paraules de Josep Rull, diputat electe de Junts per Catalunya a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa.

En ple debat sobre si es pot o no tirar endavant la investidura telemàtica del president Puigdemont, Rull ho té clar: hi ha marge per aconseguir que la voluntat democràtica expressada pel poble de Catalunya el 21-D es pugui concretar. Si hi ha una majoria que vol investir un president independentista, el president d'abans del 155, s'ha de poder fer", ha reblat. Rull ha afegit que "no es pot ignonar el vot del 47’5% dels catalans ni una majoria absoluta al Parlament. Aquesta voluntat democràtica s’ha de poder canalitzar. És sorprenent que alguns mostrin perplexitat davant d'aquest raonament”. 

El PSC presentarà avui una petició formal sobre si és legal o no la investidura telemàtica. Rull creu que el més lògic és "demanar informes sobre elements certs, no sobre elements hipotètics. En aquests moments no és un fet ni concret, ni cert que s'haurà de procedir a una investidura no presencial. Tot està obert. Respecte escrupulós a la feina dels lletrats del Parlament i als drets que tenim els diputats". Rull ha recordat que és la mesa qui ha de plantejar la consulta pertinent sobre una deteminada aplicació del reglament de la cambra. 

A títol personal i de cara a la futura legislatura Rull té clar quin rol vol tenir: "M'agradaria continuar sent el conseller de Territori". 

segueix-nos «