Dimecres 14

Novembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona (PSC)

"Ja no sé on som en relació amb el tercer fil ferroviari"

Ballesteros diu que té versions contradictòries, de l'Estat i del govern, sobre el futur del tercer fil

19/06/2017 11:19h

Àudio:

El tercer fil havia de ser una realitat fa dos anys, segons els compromisos del govern espanyol. La situació s'ha anat allargant en el temps i, ara, no hi ha un calendari clar. És en funció de qui sigui l'interlocutor. És el que ha denunciat a 'L'entrevista' de La Xarxa l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. 

El batlle assegura que "Jo ja no sé on som. La ministra Pastor ens va prometre que tindríem tercer fil a finals de 2015. Després es va prorrogar dos anys més. Aquest 2017 l'hauríem de tenir. Ara mateix els de Renfe i Adif diuen que no ho saben. Però parles amb la Generalitat i et diu que tira endavant. Jo ja no ho sé. I és una infraestructura crucial. Li dic amb tota sinceritat... no sé com està", ha sentenciat. 

Jocs del Mediterrani 2018

Les bones notícies arriben en relació amb els Jocs del Mediterrani que se celebraran a la ciutat entre el 22 de juny i l'1 de juliol de l'any que ve. Ballesteros ha recordat el calvari que va viure, especialment en la roda de premsa en què va anunciar que els jocs s'ajornaven un any.

Però "el comitè internacional va felicitar l'Ajuntament per la feina feta i excepcionalment anunciava la pròrroga d'un any de l'esdeveniment. La va prendre perquè Tarragona havia complert. Ho vam passar molt malament en el moment de l'anunci. Però vist amb perspectiva hi arribarem amb millors condicions. Totes les seus i subseus tindran les instal·lacions acabades i provades. Amb el pas del temps, crec que ha anat bé però va ser una decisió molt dura i difícil", ha reblat. 

L'aliança dels focs artificials

Tarragona i Blanes s'han aliat per aconseguir que els concursos de focs artificials que celebren al municipi, els únics a Catalunya i amb 47 i 27 anys d'història respectivament, tinguin més visibilitat, més ressò i siguin considerats patrimoni cultural immaterial per part de la Generalitat.

Amb aquesta aliança, es pretén sumar esforços entre els dos municipis, per generar sinergies i poder donar més visibilitat, més difusió i més repercussió als concursos de focs de les dues ciutats. L'alcalde de Tarragona ha afegit que "ens situarà com una gran zona de costa, en matèria de focs artificials, al Mediterrani. Són grans esdeveniments de referència en el món de la pirotècnia. L'aliança, en el futur, es concretarà en què el guanyador d'un concurs participarà en el concurs de l'altra cuitat. Ja ho anirem veient. De moment és una aliança provisional de marca de costa catalana i de ciutat", ha argumentat. 

El referèndum 

El PSC ha enviat un document a càrrecs electes locals en què recomana no col·laborar amb el referèndum unilateral i protegir els funcionaris. Segons especifica, abans de prendre "qualsevol decisió", els càrrecs socialistes hauran de demanar un informe escrit i signat pel secretari de la corporació en qüestió.

És el que farà l'alcalde de Tarragona. "És evident que cada alcalde o alcadessa farà el que cregui convenient al seu municipi. Com sempre ha fet el PSC. Jo demanaré un informe als Serveis Jurídics de l'Ajuntament per saber què hem de fer i per preservar els treballdors municipals. La meva preocupació és que no hi hagi cap treballador que es jugui el seu prestigi o la seva carrera, contra la seva voluntat. Però si l'informe dels Serveis Jurídics són clars no tindrem cap inconvenient a participar-hi. Des del convenciment polític que no jo no sóc partidari d'un referèndum unilateral i il·legal", ha reblat. 

Ballesteros ha retret al govern que "cau en la infantilitat. Ho volem tot, ho volem ja i ho volem com ho volem. Si Escòcia va trigar dotze anys a tenir el referèndum... hi ha coses que han de madurar políticament i socialment. S'haurà de mirar si l'encaix que té Cataluya a Espanya és l'adequat, si la Constitució respon a les necessitats de Catalunya. Si hem de tenir competències exclusives en matèria de cultura, d'educació, llengua... jo crec que sí".

Ballesteros creu que els càrrecs electes es deuen als seus votants i a la seva pròpia consciència.

segueix-nos «