Dimecres 16

Octubre de 2019

Alcalde de Montblanc, Conca de Barberà

Josep Andreu: "faig vaga de fam perquè els demòcrates no podem mirar al costat"

14/12/2018 11:25h

Àudio:

En aquests termes s'ha expressat a La Xarxa, l'alcalde de Montblanc a punt de culminar les seves primeres 24 hores de dejuni indefinit. Josep Andreu, d'ERC, és el primer batlle que tira endavant aquesta acció de suport a les vagues de fam dels quatres presos polítics de Lledoners i ho fa a títol individual. Tot i això diu sentir-se molt "agomboiat" pel seu partit, que en principi, no la secunda perquè no la veu "necessària".

Josep Andreu diu que ha passat aquestes primeres hores "molt millor" de què es pensava. I ens explica el perquè ha decidit emprendre aquesta vaga de fam: "davant de tot el que passa en aquest país, no podem mirar al costat. És tan greu, que tots els demòcrates hem de mostrar la nostra repulsa en aquesta situació. I dic tots els demòcrates perquè això ha començat pels independentistes, seguirà pels comunistes, pels socialistes... perquè l'Estat Espanyol s'està feixistitzant cada dia més".

Andreu insisteix que [la vaga] és una qüestió molt individual i que amb la seva decisió no pretén fer cap crida al municipalisme. Diu que ha arribat aquí per convenciment i amb el suport i caliu de multitud de gent. "Estic molt conformat i em sento molt a prop dels que estan a la presó, ja sigui a Lledoners, a Puig de les Basses, a Mas d'Enric i de tots, dels que fan vaga i dels que no, perquè estar a la presó és molt pitjor que fer uns dies de dejuni".

Després que ahir el diputat Joan Tardà declarés que ERC no secundava la vaga perquè no la creien necessària, molts interpreten el gest de Josep Andreu com un intent de desmarcar-se de la línia oficial del partit. Extrem que, aquest històric dels republicans, ha negat taxativament . "Ningú d'Esquerra Republicana m'ha dit que jo no pugui emprendre aquesta decisió personal, ni de bon tros. Jo he rebut el caliu del Pere Aragonès i de molts dirigents d'Esquerra. Fins i tot les JERC m'han trucat per dir-me que estaven al meu costat. Jo em sento molt agomboiat pel meu partit". I pel que fa a Tardà, ha afegit "no pateixin que tenim una amistat indestructible i estic segur que em donarà el seu caliu i la seva amistat, com sempre ha estat així".

Per últim l'alcalde de Montblanc ha dit que seguirà exercint, com sempre, el seu dia a dia i si s'escau que la debilitat de la vaga li ho impedeix, delegarà les funcions en el seu primer tinent d'alcalde, Francesc Benet, com un procediment habitual.

segueix-nos «