Dijous 24

Octubre de 2019

Junqueras serà eurodiputat mitja legislatura

La coalició 'Europa dels Pobles' es repartirà la cadira del Parlament en funció dels sufragis de cada partit

08/06/2009 21:01h

El candidat d'ERC a les europees podrà desenvolupar la seva tasca a l'eurocambra durant mitja legislatura. Els resultats d''Europa dels Pobles', integrada per ERC, BNG, EA, Aralar, CHA, Entesa per Mallorca i els Verds, atorguen a la coalició una cadira al Parlament que ocuparan diversos candidats. Segons fonts d'Esquerra, el republicà s'assegura dos anys i mig, i la resta s'haurà de repartir en funció dels sufragis aconseguits entre BNG, Aralar i els Verds.

ERC, que de l'11,80 per cent dels sufragis en les últimes europees i 249.757 paperetes baixa al 9,21 per cent i gairebé 70.000 vots menys, en concret 180.210. El pas del BNG a la formació integrada per ERC, BNG, EA, Aralar, CHA, Entesa per Mallorca i Els Verds, sota les sigles "Europa dels Pobles", ha augmentat una mica el nombre de paperetes dipositades a les urnes per a aquests partits.

En les últimes europees, aquesta coalició va treure 380.000 vots i el 2,45 per cent dels sufragis; ara aconsegueix més de 391.000, això és, el 2,50 per cent. Els nacionalistes gallecs perden suport a la seva terra, ja que fa cinc anys van aconseguir un percentatge del 12,32 que en aquesta ocasió ha baixat al 9,40 per cent, amb uns 40.000 vots menys.

La irrupció d'UPyD al Parlament Europeu desplaça Europa dels Pobles del cinquè al sisè lloc en suports electorals rebuts, ja que el partit de Rosa Díez aconsegueix un percentatge del 2,8 per cent.

Amb aquests resultats, s'asseuran al Parlament Europeu els candidats Ramon Tremosa (CiU), Izaskun Bilbao (PNB), i Oriol Junqueras (ERC), però la "número dos" a la llista d'"Europa dels Pobles", Ana Miranda, del BNG, no ha pogut aconseguir el seu objectiu d'aconseguir l 'acta d'eurodiputada.

segueix-nos «