Dissabte 19

Gener de 2019

TV Girona

L'article 155 posa en qüestió alguns pactes municipals

24/10/2017 09:57h

A diversos municipis catalans els pactes de govern on participa el Partit dels Socialistes de Catalunya estan en joc en els propers dies, en funció del si el partit de Miquel Iceta dona suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constititució espanyola per suspendre l'autogovern. A més de la ciutat de Barcelona, on l'alcaldessa Ada Colau ha obert un procés de debat intern sobre la continuïtat de l'acord de govern amb el PSC, també hi ha controvèrsia sobre els pactes a Molins de Rei i a Girona.

L'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (PDeCAT), estudia acabar amb el govern municipal pel suport dels socialistes al 155. A Girona de moment l'alcaldessa, Marta Madrenas, mostra disposició a mantenir el pacte amb els socialistes perquè la tinent d'alcalde Sílvia Paneque no va posar pals a les rodes al referèndum de l'1 d'octubre i s'ha manifestat obertament contra l'aplicació del 155. De tota manera, els grups d'Esquerra Republicana-Mes i la CUP, reclamen a l'alcaldessa que trenqui amb el PSC i aposten per un govern de concentració si cal.

Un 25% dels alcaldes del PSC, contra el 155

Una trentena d'alcaldes dels 120 que té el PSC arreu de Catalunya han rebutjat públicament el suport a la mesura pactada pel govern del Partit Popular amb el PSOE i Ciutadans. En alguns casos són els primers responsables municipals de grans ciutats o ciutats mitjanes, com Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Granollers o Castellar de Vallès.

També hi ha municipis petits com la Torre de Capdella (Pallars Jussà). En declaracions a La Xarxa, l'alcalde socialista de la població pallaresa, Josep Maria Dalmau, ha assegurat que prendrà "una decisió aquesta setmana", en funció de quina sigui la posició final del seu partit.

segueix-nos «