Dissabte 20

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Elisenda Alamany, portaveu de Catalunya en Comú

"L'error dels independentistes és que no han demostrat quin model de país volen per sotmetre-ho a la voluntat popular"

Alamany ha expressat el seu suport als membres del govern empresonats

03/11/2017 12:08h

Àudio:

Catalunya en Comú decidirà en els pròxims dies quina llista presenta a les eleccions del 21-D. La seva portaveu, Elisenda Alamany, no ha volgut confirmar quin paper hi jugarà Podem Catalunya, ni el seu secretari general, Albano Dante Fachin. Sí que ha retret a les forces independentistes que "han parlat molt del què en els darrers 18 mesos però no tant del com i això reflecteix la improvisació d'aquests últims dies". 

Alamany ha retret que no s'ha concretat quines estructures de país existien després de la proclamació de la República. Fins i tot la CUP, ha dit, ha admès que no n'hi havia. 

L'article 155

Alamany ha admès que l'empresonament dels membres del govern canvia l'escenari però encara ens podem afrontar a la il·legalització de la CUP. "El 21-D és l'ocasió de llançar un missatge. No és el moment de plebiscits però si n'hi ha d'haver alguns hem de tenir dos punts mínims entre totes les forces que defensem el dret a decidir. "Que s'anul·li l'aplicació del 155 i l'amnistia dels presos polítics perquè ho són. No hi ha hagut rebel·lió, no hi va haver violència ni alçament. Aquest delicte no es pot imputar ni al govern ni als membres de la mesa. La justícia accelera quan vol i ofereix un tracte diferenciat i una persecució d'idees". Diumenge la coordinadora nacional decidirà com es presentaran els comuns a les eleccions però "de moment les llistes unitàries no formen part de la nostra estratègia". 

Alamany ha demanat prudència davant algunes informacions sobre possibles llistes i les persones que les haurien de formar. "Jo seria prudent amb les llistes electorals. Ens falta fer una assemblea l'11 de novembre. Hem de ser prudents perquè estem en un procés de debat intern. Albano Dante Fachin és membre de Podem, que ha de fer una consulta per decidir si volen formar part d'una futurible coalició. Sempre hem dit que volem entendre's amb Podem. Se'm faria impensable que els dos projectes anessin per separat", ha sentenciat.  

segueix-nos «