Divendres 22

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Neus Lloveras, presidenta de l'AMI

"La decisió de Roger Torrent és valenta però arriscada"

Lloveras diu que s'han d'exhaurir totes les possibilitats però si no es pot investir Puigdemont caldrà buscar l'equilibri entre el seny i els principis

31/01/2018 11:13h

Àudio:

L'endemà que el president del Parlament, Roger Torrent, ajornés el debat d'investidura, els partits sobiranistes treballen per cosir ferides. La decisió del president de la cambra va provocar retrets del grup de Junts per Catalunya cap a ERC. Des de la candidatura de Puigdemont, Neus Lloveras ha dit que la decisió de Torrent "va ser valenta".  

Lloveras, que també és presidenta de l'AMI, ha afegit que "respecto molt la decisió del president del Parlament tot i que crec que va fallar en la forma. Ho hauria d'haver comunicat al grup de Junts per Catalunya. Va ser una decisió valenta, ell va prendre la decisió que va creure més adequada, és el que ha de fer un president del Parlament, molt respectable", ha reblat. Lloveras ha afegit que Torrent ha guanyat un temps "però amb tota probabilitat al final el que passarà és que no es podrà fer aquesta investidura amb totes les garanties". 

Tot i les diferències que es van viure ahir als passadissos de la cambra Lloveras està convençuda que les forces sobiranistes sabran redreçar la situació. "S'ha demostrat que ERC, Junts per Catalunya i la CUP són capaços de treballar plegats i estic segura que en pocs dies es recuperarà el treball conjunt", ha pronosticat. 

Sobre si Puigdemont hauria de fer un pas al costat si la investidura no es pot fer amb totes les garanties Lloveras diu que és "una decisió molt complicada perquè has de triar entre el seny per aixecar el 155 i recuperar la normalitat democràtica i els principis. Ha sortit un president de les urnes i hem de perserverar en què ell sigui el president". 

segueix-nos «