Diumenge 17

Febrer de 2019

“La denúncia a l'ONU pot situar Espanya com un estat incomplidor en matèria de drets humans”

Declaracions a La Xarxa de David Bondia, professor de Dret Internacional de la UB i president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya

02/02/2018 09:58h

L'empresonament d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart arriba a les Nacions Unides. Ho ha fa amb el prestigiós advocat britànic expert en Dret Internacional i drets humans Ben Emmerson, que ha presentat una comunicació al Grup de Treball contra la Detenció Arbitrària. L'advocat vol que aquest organisme confirmi si la situació de presó preventiva dels tres dirigents independentistes vulnera drets fonamentals com la llibertat d'expressió o manifestació. David Bondia, professor titular de Dret Internacional Públic de la Universitat de Barcelona i president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, ha dit en declaracions a La Xarxa, que la via de Nacions Unides “pot situar l'Estat espanyol com un incomplidor en matèria de drets humans”, encara que no sigui vinculant.

Mentrestant, el ministre de Justícia del govern espanyol, Rafael Catalá, anticipant-se al que pugui decidir el jutge, ha pronosticat que a finals de març tota la cúpula de l'independentisme català que està encausada quedarà inhabilitada. Segons Catalá tots els polítics que van tenir protagonisme en l'anterior legislatura i en la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre no podran tenir cap càrrec públic.

Les declaracions del ministre han provocat una pluja de reaccions de gairebé totes les formacions polítiques tant des de Catalunya com des de Madrid. Asseguren que Rafael Català ha fet evident que a Espanya no hi ha separació de poders entre el govern i la justícia.

segueix-nos «