Dilluns 22

Juliol de 2019

La Xarxa / ACN

CAS MERCURI

La fiscalia demana dos anys de presó i sis d'inhabilitació per a Daniel Fernández, els germans Bustos i l'alcaldessa de Montcada

Si el TSJC els condemna per aquesta peça separada del 'cas Mercuri' per tràfic d'influències i prevaricació podrien haver de deixar els càrrecs públics

14/05/2014 20:47h

La fiscalia demana dos anys de presó i sis d'inhabilitació pel diputat del PSC i exsecretari d'Organització del partit Daniel Fernández, els germans Manuel i Francisco Bustos, regidors de Sabadell, i l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, pels delictes de tràfic d'influències i prevaricació.

Segons la fiscalia, els acusats van modificar els resultats d'un concurs públic per nomenar un alt càrrec de l'Ajuntament de Montcada. Si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els condemna com demana el ministeri públic per aquesta peça separada del 'cas Mercuri', no podrien tenir cap càrrec o treball públic i haurien de pagar més de 100 mil euros de multa.

En el seu escrit d'acusació, el fiscal anticorrupció Fernando Bermejo, recull pràcticament tot el relat de fets i arguments que ja va fer servir el TSJC per concloure la instrucció d'aquest cas. Segons la fiscalia, els quatre acusats van cometre els delictes "utilitzant el càrrec que ocupaven i sabent la il·legalitat".

segueix-nos «