Dimecres 14

Novembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Jordi Solé, alcalde de Caldes de Montbui i eurodiputat

"La llista transversal té sentit si hi és tothom, la diversitat de l'independentisme"

Solé qualifica d'inquisició judicial l'actuació ahir del Suprem

10/11/2017 11:24h

A pocs dies perquè s'acabi el termini per presentar les llistes a les eleccions del 21-D, avui l'alcalde de Caldes per Esquerra, Jordi Solé, ha defensat des de 'L'entrevista' que "una llista transversal té sentit si hi és tothom, si reflecteix la diversistat del món indepedentista. Si no ja tinc els meus dubtes. Però el que hem d'aconseguir és una fórmula que no permeti que s'escapi cap vot independentista". 

Solé ha insistit que quan es parla de llistes també hem de tenir en compte l'endemà de les eleccions, els possibles pactes postelectorals. "El que hi ha d'haver és unitat d'acció perquè després del dia 21 hi haurà una situació complexa que s'haurà de gestionar, algú haurà de governar i espero que sigui de l'àmbit independentista. Per tant, quan parlem de llistes hem de pensar en l'endemà, necessitarem un govern fort, sòlid i que ens faci sortir d'aquest impàs", ha argumentat. 

Inquisició judicial

Sobre la decisió del Suprem que ahir va ordenar presó sota fiança de 150.000 per a Carme Forcadell Solé ha estat molt contundent. "És una autèntica vergonya, una anomalia en un sistema polític que diu que està basat en l'estat de dret. Estem vivint una inquisió judicial. Que un jutge pregunti als nostres representants si acaten l'article 155, si es presentaran a les llistes, si en els programes electorals sortirà el concepte procés constituent... què és això? De què estem parlant? Això és justícia o un interrogatori per acceptar o no determinades idees polítiques? És una justícia molt polititzada. Hem de sentir molta vergonya". 

L'euroescepticisme 

Ahir el president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, va donar suport al govern de Mariano Rajoy i va llançar un avís contra el verí del nacionalisme. Solé està decebut amb la reacció de les institucions europees: "la reacció d'aquesta UE oficial és decebedora perquè estem veient que la UE és una suma d'estats que defensen els seus interessos, que es protegeixen entre si, i poca cosa més. No se'ns està defensant com a catalans europeus que estem patint l'agressió política i judicial per part d'un estat membre. El senyor Juncker ens està dient que si un estat no aplica els drets fonamentals no és problema nostre. Això és el fracàs del projecte polític i ciutadà d'Europa. Això m'ha fet més eurocrític del que era. No m'agrada aquesta Europa, estem veient una cara d'Europa molt decebedora".

segueix-nos «