Diumenge 24

Març de 2019

“La sentència d'Estrasburg és un precedent per casos d'injúries a la corona”

És l'opinió de David Bondia, professor de dret internacional i president de l'Institut de Drets Humans de Catlaunya

14/03/2018 09:04h

El revés judicial d'Estrasburg contra Espanya per la crema de fotografies del rei esperona les accions reivindicatives en favor de la llibertat d'expressió. Un centenar de persones han participat les últimes hores en una crema col·lectiva de fotografies de Felip VI i la seva família a Banyoles (Pla de l'Estany). El Tribunal Europeu ha condemnat Espanya per haver multat dos joves gironins consiserant l'acte com a delicte d'odi i injúries a la Corona quan es tractava de llibertat d'expressió. El president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, David Bondia, que és professor de dret internacional a la Universitat de Barcelona, ha dit a La Xarxa la sentència d'Estrasburg estableix “un precedent per a altres casos de condemnes per injúries a la corona”.

Diversos col·lectius contraris a la corona han celebrat la decisió judicial i ja preparen accions reivindicatives per denunciar les últimes condemnes que s'han produit per casos semblants com per exemple les penes de presó imposades als cantants Pablo Hassél o Valtonyc.

Protesta a Banyoles
A Banyoles més d'un centenar de persones han participat aquest dimarts a la nit d'una crema de fotografies de Felip de Borbó i d'altres membres de la familia reial per celebrar la decisió del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

 La convocatoria l'han fet entitats independentistes de la comarca del Pla de l'Estany i ha comptat amb la presència del banyolí Jaume Roure, un dels dos joves exonerats per la sentència del tribunal europeu. Per avui, s'espera que el col·lectiu 'No callarem' expliqui les mesures que pendrà per denuciar a instanacies internacionals les condemnes superior a dos anys de presó imposades als cantants Pablo Hassel i Valtonyc i des del col·lectiu Alerta Solidària, el seu portaveu Martí Majoral proposa això cada cop que el rei visiti Catalunya.

 

segueix-nos «