Diumenge 24

Març de 2019

La Xarxa

Entrevista Elisenda Alamany

"Lluís Salvadó faria bé de renunciar a l'acta de diputat"

Alamany acusa Junts per Catalunya d'utilitzar el país com si fos seu

13/03/2018 10:56h

Àudio:

La portaveu de Catalunya en Comú-Podem al Parlament, Elisenda Alamany, creu que Lluís Salvadó ha de renunciar a l'acta de diputat després que es filtrés una conversa privada de tarannà masclista del republicà. "Faria bé de renunciar a l'acta de diputat. Tot plegat traspua no només tics masclistes, sinó també un mercadeig de com repartir-se conselleries", ha reblat Alamany. 

La diputada dels comuns ha demanat celeritat als partits independentistes perquè formin govern i es pugui aixecar el 155. I aquí la pressió la posa sobre Esquerra Republicana perquè considera que tenen la via per fer-ho possible proposant un candidat del seu partit. "Em sembla greu que no s'estiguin plantejant altres solucions per a la investidura per part d'ERC. Primer ve el país i després el partit", ha sentenciat. I la portaveu dels comuns ha afegit que "Junts per Catalunya té el dret de presentar qualsevol candidat, però mai donarem el vot positiu a cap candidat d'aquest partit. No compartim el model de país. De fet, utilitzen el país com si fos patrimoni seu. Ja n'hi ha prou! Que deixin de fer xantatge. Esperem que ERC no hi cedeixi", ha advertit. 

Sobre la possibilitat que es constitueixi un espai lliure a Brussel·les i que Carles Puigdemont exerceixi el lideratge intel·lectual, Alamany s'hi oposa: "cal dibuixar quin ha de ser l'horitzó de Catalunya. No estem d'acord a externalitzar el Parlament a Brussel·les. Cal decidir des de Catalunya". 

segueix-nos «