Dilluns 22

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Lluís Caldentey, alcalde de Pontons (PP)

"M'ha defraudat Puigdemont. Els primers a abandonar els vaixells en un naufragi són les rates"

Caldentey justifica l'actuació policial de l'1-O tot i que no li agrada la violència

15/11/2017 10:57h

Àudio:

"A mi Puigdemont no em representa. No es pot anar davant d'un exèrcit i abandonar. Quan un vaixell fa aigues els primers a abandonar són les rates". Declaracions de l'alcalde de Pontons, Lluís Caldentey, del PP, sobre la situació del govern a l'exili. Caldentey diu que el president l'ha deufraudat i justifica que Rajoy hagi aplicat el 155. "No tenia més cartes. Era l'última sortida". 

Eleccions 21-D

De cara a les eleccions del 21-D, Caldentey diu que l'escenari que en pot sorgir és molt incert. "El bloc constitucionalista és més fix en les seves idees. On hi ha més embolic és a l'altra banda, entre els independentistes. Tot està molt indefinit. Van fer una declaració unilateral simbòlica... doncs no la facis. Perquè això és jugar amb la gent. Han tingut una virtut: han aconseguit arrossegar una massa social. Si guanyen els independentistes de nou, Rajoy no negociarà amb qui governi si va amb la independència per davant. Tornarà a aplicar el 155".

L'article 155

I si el 21-D hi ha un resultat similar al del 27-S, amb una majoria parlamentària sobiranista, Rajoy ja ha avançat que es podria tornar a aplicar l'article 155. Caldentey ha qüestionat aquesta acció: "aplicar l'article 155 és molt gros, no sé si Rajoy ho va encertar o no. Però ha sigut l'última carta que jugava. Després d'intentar negociar amb Puigdemont que sempre ha posat per davant la independència. Si no l'hagués posat per davant estava obert a qualsevol diàleg... no se sap fins i tot si a un referèndum pactat. Però la premissa era que Puigdemont no li plantegés la independència i això no va passar. Ni passarà."

El govern a l'exili

Segons l'alcalde de Pontons, Puigdemont i els consellers que són a Bèlgica han errat l'estratègia. "S'ha equivocat. Va anar a Bèlgica com una estratègia i quin suport internacional té? Cap. No és étic que el president Puigdemont i els consellers hagin marxat a Bèlgica. Tots els esforços es van fer perquè es pogués votar l'1-O. Però no es va pensar que es podia guanyar i no hi havia res previst. Potser Puigdemont va agrair que apliquessin el 155. Perquè sinó què hauria passat aquí a Catalunya?", s'ha preguntat.  

Dos alcaldes del PP a Catalunya

Fins ara Caldentey era l'únic alcalde del PP a Catalunya. Però amb la marxa del PSC de l'alcalde de Gimenells, Dante Pérez, i el seu pas al PP ara ja en són dos. Tot i això, Caldentey se sent únic. "Ara som dos, però jo em sento bastant sol com a alcalde. Jo això de canviar de partit no ho faria mai, és antinatura. Una persona ha de tenir una manera de ser molt definida i, passi el que passi, aguantar o plegar", ha reblat.  

segueix-nos «