Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Entrevista a Maria Sirvent, diputada de la CUP al Parlament

"Mantindrem la nostra abstenció si s'impugna el vot delegat de Puigdemont i Comín"

Sirvent ha assegurat que ningú a la CUP ha demanat reunió del consell polític per canviar l'abstenció per un 'no'

10/05/2018 11:44h

Àudio:

Diumenge la CUP celebra una nova assemblea nacional amb la mirada posada en polítiques a llarg termini. En principi, no està previst parlar d'investidura ni tampoc de sotmetre a votació el pla D. Només sotmetrien a les seves bases una proposta rupturista, en cas que arribés, de Junts per Catalunya i ERC. Per tant, els cupaires mantenen el sentit del seu vot de cara a la investidura: l'abstenció. 

La diputada Maria Sirvent ha dit a l'espai 'L'entrevista' que "no entenem la nostra abstenció com un aval a un candidat alternatiu a Puigdemont o a un govern que tornarà a l'autonomisme. Deixem obert el joc a altres aliances".

Sirvent ha afegit que "ni la millor opció és anar a unes eleccions, però tampoc no ho és tornar a uns pressupostos generals de l'Estat, a la intevenció mitjançant el fons de liquiditat autonòmica... cap d'aquests dos escenaris, per a nosaltres seria òptim. Fer una abstenció davant d'aquesta situació ens permetia col·locar-nos a l'oposició tenint en compte que el ple per part de JxCat i ERC és tornar a un govern d'obediència autonòmica". 

Dimecres que ve Antoni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig afronten la primera de les vistes per avaluar l'extradició que reclama el Tribunal Suprem. Si el tribunal nega l'extradició i els deixa en llibertat, el vot delegat de Comín perillaria, ja que s'ha permès mentre tingui com a mesura cautelar la prohibició de sortir de Bèlgica. Amb aquest escenari la CUP es replantejaria la seva abstenció? "Mantindrem la nostra abstenció si finalment s'impugna el vot delegat de Puigdemont i Comín perquè això no es considera un element nou per convocar un nou consell polític. Perquè aquesta possibilitat ja era en el consell polític en què vam decidir sobre les abstencions", ha reblat Sirvent. 

I en quin escenari la CUP es podria plantejar el vot afirmatiu a la investidura? "Parlem de les lleis suspeses, però hem intentat parlar en general de molts acords en molts àmbits. Això seria un punt positiu i que nosaltres valoraríem. El que farem és intentar dialogar amb JxCat i ERC per arribar al màxim d'acord possibles". La CUP, més enllà de la formació de govern, busca un acord més ampli. "Per a nosaltres seria molt important que les dues forces independentistes compleixin els seus programes electorals. Més enllà de l'acció política que puguem fer dins del Parlament, la mobilització popular als municipis pot afavorir la construcció republicana. Ho haurem de fer entre totes des del carrer i des de les institucions. Serà necessari tot". 

segueix-nos «