Diumenge 24

Març de 2019

La Xarxa

Entrevista Marta Vilalta, portaveu d'Esquerra Republicana

"No cal esgotar els terminis"

Vilalta demana a la CUP responsabilitat i generositat

17/04/2018 10:56h

Àudio:

Esquerra Republicana té clar que cal formar govern al més aviat possible i no esperar ni tan sols a l'aprovació de la llei de presidència, que permetria una investidura telemàtica del president Puigdemont. La portaveu republicana, Marta Vilalta, ha dit a l'espai 'L'entrevista' que "no cal esgotar el temps per recuperar les institucions. Ho tenim tot a punt per fer govern i només falta que ho fem". 

Tot i que no ha volgut acotar el calendari, i després que el compromís de Junts per Catalunya de fer govern abans de Sant Jordi sembla que saltarà pels aires, Vilalta ha afegit que "una bona data per començar la ronda de contactes per a la investidura seria després de Sant Jordi. Ara qui està governant el país 'de facto' són Rajoy, Soraya i Millo i no ho podem permetre més temps". 

Vilalta ha assegurat que donaran suport a un candidat de Junts per Catalunya que pugui ser investit. "Donarem suport al candidat sempre que sigui una investidura efectiva que permeti recuperar el govern. La investidura no pot ser un acte simbòlic", ha reblat. I un darrer missatge per a la llista de Carles Puigdemont: "a qui li pertoca proposar un candidat li demanem que la investidura efectiva es faci al més aviat possible per nomenar un govern i posar-nos a treballar". 

Sobre les reclamacions de la CUP, que vol un programa concret per fer la república per poder modificar el sentit del seu vot en una investidura, Vilalta ha dit que "sabem que no n'hi haurà prou amb el govern per seguir caminant cap a la república, però alhora sabem que és imprescindible per seguir endavant. Hem de ser forts a les institucions, al carrer i en l'àmbit internacional". I encara un darrer missatge als cupaires: "em costa d'entendre que la CUP digui que l'acord entre JxCat i nosaltres és autonomista. Cal que tots posem la nostra part de responsabilitat i generositat". 

segueix-nos «