Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Entrevista Maria Senserrich, portaveu del PDeCAT

"No hi ha pla B, no hi ha pla D, ni Z perquè ells són els consellers d'aquest govern"

Maria Senserrich creu que s'ha de garantir el dret de les persones que ens han demanat ser restituïdes com a consellers

24/05/2018 12:09h

Àudio:

"La nostra decisió avui dia és restitució, restitució i restitució a les 3 persones que ens ho han demanat des de la presó i des de l'exili. Això no treu que ja estem treballant en equips perquè en una conselleria no només hi ha el conseller". Són paraules de Maria Senserrich a l'espai 'L'entrevista'.

Després que ahir el president Quim Torra ajornés la presa de possessió dels consellers i encarregués un informe a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat per fer front al veto de Rajoy, la portaveu del PDeCAT ha assegurat que el problema és que l'Estat espanyol es nega a publicar el DOCG perquè la composició del govern de Torra inclou dirigents empresonats i exiliats. Segons Maria Senserrich, l'informe jurídic ha de servir per evidenciar que s'han vulnerat els drets polítics dels consellers. "Haurem d'evidenciar com calgui i on calgui que els consellers puguin exercir els seus drets", ha reblat.

Pel que fa al nou partit registrat 'Moviment 1 d'Octubre' per aglutinar el màxim de foces independentistes, Senserrich ha confirmat que de moment no li consta que sobre la taula hi hagi aquest projecte. Tot i això ha assegurat que la raó de ser del seu partit és aglutinar el màxim de sensibilitats independentistes. "Ho vam fer amb Junts per Catalunya i ho volem tornar a fer en les eleccions municipals perquè la manera de tirar endavant tot això és amb el màxim suport. Hem de veure com ho fem, la fórmula s'ha de veure, hem d'analitzar-ho per poder construir".

segueix-nos «