Diumenge 24

Març de 2019

La Xarxa

Entrevista Marc Solsona, alcalde de Mollerussa (PDeCAT)

"Sense voler res, soc conscient que un cop hi ets poden passar coses"

Demà Junts per Catalunya es reuneix a Berlín amb Carles Puigdemont

16/04/2018 11:16h

Àudio:

Cimera del grup parlamentari demà a Berlín amb Carles Puigdemont. Un dels diputats que hi assistirà és Marc Solsona, alcalde també de Mollerussa. El batlle no es descarta com a possible candidat a la Presidència si finalment no es pot investir el seu cap de files. "Estem a la banqueta. Si ens demanen sortir a jugar, evidentment que hi sortirem. Però no sabem qui serà el candidat, no podem fer itineraris personals", ha sentenciat. 

 

Solsona ha recordat que ara per ara l’únic candidat de JxCat a la Presidència torna a ser Carles Puigdemont. "Ens vam presentar a les eleccions amb aquest candidat, i els diputats de JxCat no contribuirem a cap joc d’alternatives, perquè sinó distraiem, donem per fet que passarem la pantalla. No farem res que perjudiqui la causa general. I jo no em postularé per a res, ni parlar-ne, ni molt menys", ha conclòs. 

Tot i que l'objectiu és fer govern abans del 22 de maig, "les eleccions encara són possibles. El comptador corre enrere. Nosaltres ho descartem, però potser en el panorama espanyol pensen que pot ser una sortida. Nosaltres treballem perquè hi hagi govern, perquè la gent tingui coordenades i referents". I Marc Solsona formarà part d'aquest executiu? Serà conseller si li ho demanen? "Si no vols pols no vagis a l'era. Si no vols responsabilitat no et posis en llocs on saps que n'hi pot haver. Tinc clar que sense voler res, soc conscient que un cop hi ets poden passar coses". 

Pel que fa a les relacions entre JxCat i el PDeCAT ha assegurat que són bones i que entre els dos s’està "construint" un projecte que podria tenir continuïtat a les eleccions municipals.

Per últim, ha valorat la manifestació d'ahir en favor dels drets civils, la democràcia i la llibertat dels polítics independentistes. "El que està passant és suficientment gros com per no fer manifestacions de part. Per això no entenc el posicionament del PSC –que no va acudir tot i la presència dels comuns i els sindicats. Però el seu votant, el demòcrata, veu que hi ha injustícies difícils de rebatre amb directrius partidistes", ha afirmat.

segueix-nos «