Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Feran Bel, responsable d'acció política del PDeCAT

"No podem prescindir del president Puigdemont simplement perquè ho digui el Tribunal Constitucional"

Ferran Bel diu que Puigdemont farà un pas al costat en funció de si és bo o no per a Catalunya. Creu que ho faria si és en clau de país

12/02/2018 11:57h

Àudio:

En uns moments en què encara s'estan fent travesses per veure si Puigdemont serà o no investit com a president de la Generalitat, el responsable d'acció política del PDeCAT assegura que es pot ser president des de la distància. Considera que es poden "trobar solucions excepcionals i d'encaix perquè tothom se senti còmode". 

Ferran Bel no preveu unes noves eleccions perquè no aportarien res de nou. Assegura que és compatible la restauració de la Generalitat i la presidència de Puigdemont. 

Bel ha carregat contra Madrid dient que és un escàndol que un ministre de Justícia anunciï inhabilitacions sense sentència. Considera que qualsevol persona que sigui independentista i tingui algun càrrec de responsabilitat és susceptible de ser inhabilitat. Bel, però, diu que si l'inhabilitessin estaria tranquil perquè ha actuat amb sentit democràtic. El diputat del Congrés pel PDeCAT ha arremès també contra Soraya Sáenz de Santamaría: "En quin dret moral Soraya parla de sacrificar Puigdemont? Potser haurien de sacrificar Mariano Rajoy que té darrere tots els casos de corrupció". 

L'exalcalde de Tortosa és partidari d'obrir les negociacions no només amb l'Estat espanyol, sinó també amb la resta de partits polítics. Segons Bel perquè una negociació funcioni cal anar-hi sense idees preconcebudes i amb una mentalitat oberta i transversal. Bel ha reblat que "tothom que té un mínim de sentit democràtic entén i sap que tot el que es fa des de l'Estat espanyol acaba fent mal a l'Estat espanyol". 

Ferran Bel, que va anunciar la setmana passada que deixava l'alcaldia de Tortosa, ha dit que serà "molt més útil a Madrid, crec que puc aportar més al Congrés". També ha dit: "he assumit el càrrec d'acció política del meu partit amb la vista posada en les pròximes eleccions municipals". Segons Bel "seria desitjable que abans de l'estiu tinguéssim fixades les llistes municipals però no tenim encara una data exacta".

segueix-nos «