Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista David Saldoni, president de l'ACM

"No s'ha de pensar en un pla B perquè és caure a la trampa de l'Estat"

Saldoni ha explicat que l'aplicació del 155 està afectant de ple molts ajuntaments

26/01/2018 10:36h

Àudio:

A l'espera de com evoluciona el recurs que el govern de Mariano Rajoy presentarà al Tribunal Constitucional per impedir la investidura de Puigdemont, l'Associació Catalana de Municipis reclama a Junts per Catalunya i a ERC que no acotin el cap. El seu president, David Saldoni, ha dit a 'L'entrevista' que "el món local necessita que s'investeixi president la setmana vinent. No podem abaixar el cap a cada amenaça de l'Estat". 

Per aquest motiu Saldoni, alcalde també de Sallent, ha dit que "no s'ha de pensar en un pla B a Puigdemont perquè és caure a la seva trampa. No hi ha res que impedeixi que Carles Puigdemont sigui escollit president. El reglament del Parlament no prohibeix ni la investidura a distància ni el discurs delegat. Amb força i amb orgull endavant. Tenim un Parlament escollit i un reglament que ho permet. A més, si ens proposa algun altre candidat potser tampoc no els agradarà", ha reblat. 

Sobre la restitució del govern anterior a l'aplicació del 155 Saldoni és conscient que és complex perquè hi ha consellers que han plegat però admet que li agradaria veure la imatge simbòlica d'aquell executiu. I sobre la possibilitat que Puigdemont torni si és investit, ha dit "que no hauria de tornar si hi ha risc de ser detingut. No ens és gens útil que vingui, l'escullin i el fiquin a la presó. La situació òptima seria tenir-lo a Catalunya i governar com s'ha fet sempre. Però davant de la situació que tenim pot ser president des de Brussel·les amb un govern que aquí tingui les competències totals per poder tirar endavant el dia a dia. El fet que ell estigui a Brussel·les i faci feina internacional, ho pot fer".

segueix-nos «