Dimecres 12

Desembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Joan Josep Nuet, coordinador nacional d'Esquerra Unida i Alternativa

"No som criminals. Tots ens mereixem, dijous a la nit, dormir amb les nostres famílies"

Fa una crida a tenir punts programàtics conjunts amb els independentistes per defensar la democràcia

07/11/2017 11:14h

Àudio:

Demà passat els sis membres de la mesa del Parlament estan citats a declarar al Tribunal Suprem. Un dels citats és Joan Josep Nuet, coordinador nacional d'Esquerra Unida i Alternativa. Nuet ha dit a l'espai 'L'entrevista' que "estem preocupats perquè és una situació bastant dramàtica. Però anem amb el cap ben alt, anem a explicar-nos, no som uns criminals. Anem a defensar-nos. Amb la prudència perquè no cada dia et demanen 30 anys de presó, que vol dir que et jugues la teva vida". 

Tot i això, Nuet confia que el Tribunal Suprem no sigui tan contundent com l'Audiència Nacional, que va ordenar presó preventiva per al vicepresident i els consellers del govern. "El que m'agradaria és que tornessim tots. Seria molt dur per a mi que uns dormissin a la presó i els altres no. Tots ens mereixem, dijous a la nit, dormir a casa amb les nostres famílies". 

El punt d'esperança, segons Nuet, és que sembla que el Suprem acollirà totes les causes relacionades amb el procés, també les de l'Audiècia Nacional i les del TSJC. " És una querella, una causa general, el Suprem vol concentrar totes les causes... és un concepte que sembla, per la pràctica del Suprem que està sent més respecutós, sembla que és una notícia que no és negativa". 

Les mentides del sobiranisme

Nuet ha fet una crida a passar pàgina a les promeses de l'independentisme, sobretot pel que fa a terminis. Ha dit que els sobiranistes van mentir quan van assegurar que les estructures d'estat estarien a punt. "No hi havia res. Però el que és independentista no ha de deixar de ser-ho. Però per portar això endavant no es poden prometre solucions màgiques". Nuet ha dit que de cara al 21-D i a l'endemà cal aconseguir un espai molt transversal. "Parlem de com fem funcionar Catalunya, com fem fora el 155 i com traiem la gent de la presó. Hi ha d’haver diàlegs transversals” i això inclou els descontents del PSC pel suport del partit a l'aplicació del 155. "Hi ha molta militància socialista que no està còmoda. Els podem empènyer o els podem incorporar", ha assegurat.

L'alternativa és molt pitjor: "que vingui Cs, el partit de la terra cremada, i arrasi amb 40 anys del nostre model de convivència”. 

segueix-nos «