Divendres 19

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Alba Vergés, diputada de Junts pel Sí

"No tenir pressupostos no ajuda a tirar endavant el procés sobiranista"

Vergés confia que la CUP retirarà l'esmena a la totalitat que bloqueja el debat dels comptes

07/06/2016 11:16h

Àudio:

Avui la política està pendent de la decisió de la CUP sobre els pressupostos. A partir de les 23h és previst que els cupaires anunciïn si retiren o no l'esmena a la totalitat als comptes que s'han de votar demà al Parlament. Si la mantenen no es podrà iniciar el debat parlamentari i l'escenari d'una pròrroga pressupostària estaria més a prop. Tot i la decisió, 'in extremis' de la CUP, des d'Esquerra Republicana confien que els cupaires no bloquejaran els pressupostos i podran tirar endavant. Ho ha dit a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa la diputada de Junts pel Sí per Esquerra Republicana, Alba Vergés. 

"No sé si demà ho salvarem, però si no fos possible ho podríem salvar la setmana que ve. Per què no? No s'acaba el món ni s'ensorra res. Estem en aquest camí, el de perseverar. Aquests pressupostos són bons per a la gent. I sobretot els no-pressupostos no ajuden a fer allò que la CUP i nosaltres compartim que és arribar a la independència", ha assegurat. 

El marge de negociació

La diputada ha insistit que el principal soci per tirar endavant els comptes són els anticapitalistes. "Jo crec que el marge passa per continuar treballant amb la CUP, és amb qui ens vam comprometre el 9 de novembre i amb qui vam engegar el full de ruta i amb qui tenim la majoria independentista per fer allò que els ciutadans ens van encarregar el 27-S", ha recordat. 

Tot i això, si en el pitjor dels escenaris la CUP no dóna suport als comptes que ha presentat el govern, sempre es poden buscar d'altres alternatives -com Catalunya Sí que es Pot o el PSC-, Vergés ha recordat que el vicepresident Junqueras va dir que "està obert a què tothom faci les aportacions que puguin millorar i generar un consens perquè es puguin votar uns millors pressupostos. Per tant, marge de negociació sempre n'hi ha", ha assegurat.

 Mira 'L'entrevista'

segueix-nos «