Dijous 17

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Marc Solsona, alcalde de Mollerussa (PDeCAT)

"Per nosaltres no serà que no hi hagi llista unitària"

Solsona creu que Santi Vila ja és pantalla passada

06/11/2017 11:05h

Àudio:

Demà s'acaba el termini per presentar coalicions a les eleccions del 21-D i encara hi haurà uns dies per formalitzar candidatures. Des del PDeCAT tenen clar que la millor opció és la llista unitària, que passa per sumar ERC, la CUP i d'altres formacions com MES, Podem i d'altres espais polítics. L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, diu que "hi ha un clam, no fotem ara que la gent ha de triar qui és més independentista que l'altre. Intentarem que sigui així però tot pot canviar en minuts".

A l'espera de les reunions que a última hora estan mantenint les diferents formacions, Solsona assegura que "la gent entendria més una llista unitària" i "encapçalada per Puigdemont".

La decepció amb la UE

Si l'independentisme guanya el 21-D per golejada es poden obrir diversos escenaris. L'Estat pot tornar a aplicar el 155, segons anuncia Xavier García Albiol, però també serà un missatge clar a la comunitat internacional. Solsona creu que el món no acceptarà que els resultats d'unes eleccions, convocades amb les regles del joc de l'Estat i guanyades pel sobiranisme, no es puguin aplicar. Solsona ha dit "volem viure en un estat que persegueix la gent pel que pensa, on es pugui pegar la gent per anar a votar, un estat en què tant se li enfot el que la gent pugui votar el 21-D perquè son capaços de tornar a aplicar la seva repressió? Estem realment en el segle XXI en una Europa que es diu dels valors democràtics, que s'omple la boca però que després mira cap a una altra banda amb tot el que està passant? Jo no m'hi sento identificat", ha reblat. 

Santi Vila, pantalla passada

Un dels punts calents del consell nacional del PDeCAT d'aquest cap de setmana passat ha estat el paper de Santi Vila, exconseller d'Empresa i Coneixement. Vila, a diferència dels seus companys de govern, només ha hagut de passar una nit a la presó, perquè la jutge Carmen Lamela li va imposar una fiança de 50 mil euros. El fet que declarés també a preguntes de la Fiscalia i que detallés qüestions relacionades amb l'executiu i el procés han enervat amplis sectors del PDeCAT. El comitè d'ètica decidirà si pren mesures contra Vila. Solsona ha estat contundent "Vila és pantalla passada. Tenim les nostres organitzacions internes per decidir si se l'expedienta o no. Jo passo que l'actualitat del dia del meu partit i del meu país passi per Santi Vila. Està en un altre estadi. Ja està passat".

segueix-nos «