Divendres 19

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà (PSC)

"Puigdemont i el seu govern no estan encausats per defensar unes idees polítiques"

Sánchez defensa que el PSOE donés suport al 155 perquè era l'única sortida

02/11/2017 11:08h

Àudio:

"Si s'empresona Puigdemont i els seus consellers incrementarà la fractura social que estem vivint a Catalunya. No seria una bona notícia. Però aquelles persones que van votar a favor de la DUI sabien quines eren les conseqüències. Hi havia advertiments dels lletrats del Parlament. A les eleccions del 21 de desembre és on s'hauran de defensar els posicionaments". Declaracions de Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà pel PSC, que ha justificat a 'L'entrevista' el suport del PSOE a l'aplicació del 155.  

El suport del PSOE al 155

El suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155 ha passat factura al PSC, amb acords de govern municipals amb el PDeCAT trencats. També amb veus dins del mateix PSC que discrepen sobre la posició dels socialistes espanyols. Recordem que al Senat el PP té majoria absoluta i no necessitava el suport del PSOE per tirar endavant amb l'aplicació del 155. Raquel Sánchez ha argumentat que "un partit que aspira a governar Espanya, com és el PSOE, no pot passar de puntetes per una qüestió com aquesta. S'està posant en crisi el compliment de la llei, el marc democràtic, l'estat de dret, l'estat democràtic... quina confiança tindrem en un partit que concorrerà a les eleccions generals si amb aquesta crisi, la pitjor que hem patit en democràcia, es desentén i no diu res". 

El cert, però, és que una trentena d'alcaldes del PSC van demanar que els socialistes no donessin suport a l'aplicació del 155 que, a més de convocatòria electoral, ha obligat dissoldre el ple i ha deixat en mans de l'Estat espanyol el govern de Catalunya fins a la cita electoral. L'alcaldessa de Gavà, però, ha dit que "no m'ha generat malestar que el PSOE hagi donat suport a l'aplicació del 155. Era l'única sortida un cop es declara la independència. Des del PSC vam intentar fins al darrer minut convèncer el senyor Puigdemont perquè convoqués eleccions autonòmiques. Hauria estat el millor escenari. Però una vegada declarada la independència, calia aplicar el 155. Però la intervenció ha de ser mínima, una convocatòria electoral. No és un escenari que ens agradi però no ha quedat més remei".

Les eleccions del 21-D

L'horitzó ara pel PSC són les eleccions convocades per l'Estat el 21-D. Els socialistes catalans no es presentaran sota cap coalició. S'especulava amb la possibilitat que fessin un bloc amb PP i Ciutadans. Si després dels comicis, el resultat és similar al del 27-S, quin escenari s'obre? L'Estat garantirà els resultats? El president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, va dir ahir que es podria reactivar el 155 en funció dels resultats. També plana el risc que s'il·legalitzi els partits amb programes independentistes. L'alcaldessa de Gavà creu que "qualsevol formació política es podrà presentar amb qualsevol programa... si dintre d'aquest programa està el trencament ja veurem si està dins de la legalitat. Però no sé si tenim motius per pensar que els resultats d'aquestes eleccions no es respectaran. El 27-S es van respectar. No sé què ens fa pensar que no serà així. Evidentment si el bloc independentista vol fer el mateix, doncs potser el resultat serà el mateix. Potser que es replantegin defensar el seu posicionament". 

segueix-nos «