Divendres 22

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Núria de Gispert, expresidenta del Parlament

"Qui faria bé de president és Jordi Turull"

De Gispert creu que al país no li convenen noves eleccions. Només beneficiarien, ha dit, el govern espanyol

05/02/2018 10:52h

Àudio:

L'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha dit a l'espai 'L'entrevista' que unes noves eleccions "no convenen als catalans. Si a algú li convé és al govern espanyol perquè ja no pot perdre més suport electoral i perquè li permetria allargar el 155. I això no ens convé". 

Sobre si Puigdemont ha de fer o no un pas al costat De Gispert ha dit que "jo estava convençuda que ell estaria fins a l'1-O i que després el faria, a l'octubre. No va ser així. Jo no vull eleccions d'aquí dos mesos o quatre. Jo compraria la proposta d'una presidència simbòlica a Brussel·les. Hem caminat molt i ara toca frenar i pensar com podem fer República sense repressió", ha sentenciat.

Tot i que des de Junts per Catalunya neguen que tinguin un candidat alternatiu a Puigdemont, el cert és que fa dies que diversos noms sonen com a possible pla B. Un d'ells és el de Jordi Sànchez, escollit president del grup parlamentari de la formacíó tot i ser a la presó. De Gispert ha dit que "volen que Puigdemont sigui candidat i president malgrat no vingui i això no té sentit. No ens interessa que l'empresonin. Jo crec que hi ha pla B. Jordi Sànchez faria molt bé de president, però no crec que sigui una bona solució. Tampoc Oriol Junqueras. Qui ho faria bé seria Jordi Turull", ha pronosticat l'expresidenta. 

Defensa de Roger Torrent

De Gispert ha elogiat la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, d'ajornar el ple d'investidura la setmana passa. "Va fer molt bé. Sobretot després de rebre una carta del mateix president Puigdemont en què li demanava empara i que la investidura es fes amb totes les garanties. I tots sabem què vol dir que es faci amb totes les garanties", ha reblat. I encara ha afegit que "Torrent ha de saber perfectament què farà en la sessió plenària que ell convoca. I no tenia massa clar si vindria o no Puigdemont, si demanarien que es delegués en un diputat la lectura del seu discurs o si demanarien una pantalla per seguir el discurs de Puigdemont. Si tu ets el president del Parlament i no saps tot això... crec que va fer bé". 

De fet, l'expresidenta ha defensat la postura d'ERC en la situació actual: "algú ha de posar seny i en aquest cas li ha tocat a ERC i la felicito perquè no era el seu paper. Ara intenta estar al centre i hem d'anar endavant". 

segueix-nos «