Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Entrevista a Francesc de Dalmases, diputat de Junts per Catalunya al Parlament

"Si és necessari Quim Torra anirà a la presó per nomenar els consellers"

Francesc de Dalmases ha avançat que el president buscarà totes les fórmules perquè els consellers que vulguin ho puguin tornar a ser

18/05/2018 11:31h

Àudio:

"No és que siguem tossuts, és que la gent va votar el 21D i ens va dir que allò que ja hi havia és allò que volem". El diputat Francesc de Dalmases ha dit que és extremadament il·lustratiu que les primeres accions del president Quim Torra fossin trobar-se amb el president Puigdemont i que dilluns ho farà amb els consellers. 

Ha deixat clar que "ho hem de fer perquè els hi devem. No té cap sentit que nosaltres ara comencem a intercanviar cromos perquè no hi creiem". Diu que l'única condició per nomenar un conseller és que es faci davant del president. Assegura, però, que no serà fàcil perquè l'Estat espanyol farà tot el possible per boicotejar l'acció política.

Francesc de Dalmases s'ha mostrat satisfet de com es va produir la investidura de Quim Torra "perquè l'Estat no hi ha tingut cap presència i perquè explicava molt bé la situació en què estem. Torra tenia molt clar quines eren les seves obediències i perquè és allà en aquests moments. No tenia sentit que fos el govern espanyol que ha usurpat el poder de la Generalitat qui el retornés". 

De Dalmases ha afirmat que les relacions entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana arriben més enfortides que mai. Amb la CUP, el diputat de Junts per Catalunya ha dit que "s'ha de pactar tot; tant els acords com els desacords perquè aquest procés ha de ser de 70 diputats". Francesc de Dalmases considera que la CUP ha de tenir un paper rellevant en el procés constituent. Assegura que la seva formació comparteix amb els anticapitalistes que "el procés constituent no pot ser quatre tallers i posar gomets. Serà un dels aspectes capdals d'aquesta legislatura. Com que ho tenen molt clar esperem que la CUP ens expliqui com ho volen fer". De Dalmases, però, ha assegurat que això no significa que deixin tota la responsabiliat a la CUP, sinó que les seves propostes seran debatudes amb ERC i el seu partit. També ha justificat que si no expliquen tots els detalls és perquè tenen la repressió de l'Estat preparada per actuar. 

segueix-nos «