Dijous 17

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Josep Maria Corminas, alcalde d'Olot i conseller nacional de CDC

"Sense pressupost ens veurem abocats a noves eleccions"

Corominas confia que la CUP s'ho repensarà i retirarà l'esmena a la totalitat

06/06/2016 10:26h

Àudio:

L'alcalde d'Olot i conseller nacional de Convergència Democràtica, Josep Maria Corominas, ha alertat des de l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa que si els pressupostos del govern no poden iniciar la tramitació parlamentària, ens veurem abocats a noves eleccions. Corominas ha fet una crida a la CUP, que demà reuneix d'urgència el consell polític i el grup d'acció parlamentària per analitzar si retiren o no l'esmena a la totalitat, que faci un pas al costat. "La CUP ha de permetre que aquests pressupostos vagin al Parlament i, a partir d'aquí, negociar. Quan parlem de pressupostos tampoc crec que sigui el moment d'explicitar la desobediència". Tot i això l'alcalde està "convençut que hi haurà pressupost. I si no n'hi ha, també estic convençut que hi haurà eleccions", ha sentenciat. 

Corominas ha dit que està revivint els mateixos nervis i la mateixa tensió previs a la investidura del president Puigdemont. "Seria absolutament injust per a la població que ara no tinguéssim pressupostos i que no poguéssim disposar d'aquests diners. La tensió i la negociació ja va ser en el moment d'investir el president Puigdemont, amb un important sacrifici per part de CDC. El president Mas, una figura per a nosaltres emblemàtica, va fer un pas al costat. Estic convençut que quan parlàvem d'estabilitat parlamentària vol dir que el país pugui tenir pressupostos. La CUP ha de fer el pas al costat en correspondència del que va fer Mas", ha advertit. 

Corominas ha exposat els arguments que validen la necessitat d'aprovar els comptes. "Necessitem que aquests pressupostos siguin efectius". Si la CUP manté el seu veto Corominas creu que "es posaria en gravíssim dubte la continuïtat del govern. Cada cop la gent està més farta perquè el procés no avança. Es posaria en greu risc un procés que trigarem segles o generacions a poder tornar a portar fins aquí, fins al punt on hem arribat. Crec que la responsabilitat s'imposarà i que tirarem endavant", ha pronosticat. 

Cal eliminar els correbous de les Festes del Tura?

L'Ajuntament ha organitzat una consulta perquè els olotins i les olotines puguin decidir si cal o no eliminar els correbous de les Festes del Tura. Fa tres segles que s'hi celebren però Corominas, a títol personal, es partidari d'eliminar-los. Els veïns i veïnes poden votar, via electrònica, fins demà a les 20h. L'alcalde ha deixat clar "que respectarem el que diguin els ciutadans. Crec que seria poc presentable preguntar a la gent i després no fer-hi cas", ha explicat. 

Respecte a la participació, l'alcalde confia que serà bona, però recorda que qualsevol índex legitimarà el resultat. La decisió final, seguint el resultat de la consulta, la prendrà la junta de govern local. Si es decideix abolir els correbous no caldrà fer res. Si s'aposta per mantenir-los la junta haurà de prorrogar els permisos perquè la festa continuïi.

Solucions per al casc antic 

A mitjans d'abril una vintena de veïns del nucli antic d'Olot van ser desallotjats arran de l'esfondrament de part de la teulada d'un edifici. L'esfondrament va tornar a posar damunt la taula l'abandonament d'aquesta zona de la ciutat. Ara l'Ajuntament ha encarregat un informe detallat de l'estat de tots els habitatges per saber quines actuacions s'hi haurien de fer. L'alcalde, però, té clar que la solució no passa per enderrocar, sinó "per portar-hi vida i activitat. Igual com hem fet en la zona de l'antic hospital. Hem de ser capaços de trobar-hi un desllorigador", ha avançat.

Mira 'L'entrevista'

segueix-nos «