Dijous 17

Octubre de 2019

La Xarxa

Entrevista Salvador Illa, secretari d'Organització del PSC

"Seria un error polític greu nomenar consellers a la presó o a l'exili, però no seria motiu per reactivar el 155"

Illa diu que poden arribar a acords amb el nou govern en matèria social i econòmica

16/05/2018 10:55h

Àudio:

"Seria un error polític greu nomenar consellers a la presó i de poc sentit comú, però no seria motiu per tornar a activar el 155. La legislatura arrencaria amb molta dificultat". Paraules de Salvador Illa, secretari d'Organització del PSC. Tot i això, Illa ha afegit a l'espai 'L'entrevista' que "lamento el que està passant amb els presos, però la llei s'ha d'aplicar a tothom. No em plantejo cap visita personal a la presó".

Sobre el nou president del govern, Illa ha dit que "el que coneixem del senyor Torra no ens agrada, però el jutjarem pels seus fets i paraules, no per les paraules anteriors". Tot i això, el socialista ha lamentat que la primera acció com a president, després de ser investit pel Parlament, hagi estat viatjar fins a Berlín per visitar Carles Puigdemont. "Ens sembla un gest equivocat que la primera visita de Quim Torra sigui per anar a veure Puigdemont a Berlín".

Malgrat això, Illa celebra que hi hagi govern i que es pugui restablir la normalitat a les institucions catalanes. Envia, però, un advertiment al nou cap de l'executiu català: "podem arribar a acords amb el govern de Quim Torra. Però primer s'ha d'esvair l'etiqueta de provisionalitat i de presidència rebaixada i subordinada a Puigdemont". I sobre la possibilitat que es reactivi el 155, com han acordat el PP i el PSOE en cas que el nou govern se salti la legalitat, Illa ha dit que "s'haurà d'actuar amb una resposta pactada i proporcional". 

El secretari d'Organització dels socialistes, Salvador Illa, veu amb esperança la reunió que podrien mantenir Quim Torra i Mariano Rajoy tot i que és conscient que serà de resultat incert. "Tant de bo la trobada entre Torra i Rajoy marqui un punt d'inflexió. És un pas endavant positiu. Esperem que sigui un diàleg sincer".

segueix-nos «