Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Vidal Aragonès, diputat de la CUP

"Si algú pensa que quan té un acord amb la CUP es pot fer enrere, que es prepari"

El cupaire exigeix recuperar les negociacions a tres bandes amb JxC i ERC

01/02/2018 12:09h

Àudio:

Aquest dimarts la CUP va carregar contra el president del Parlament per ajornar el debat d'investidura i el malestar es manté. I ara s'ha agreujat perquè ni JxC ni ERC els han cridat per negociar una sortida que permeti el sobiranisme tornar a fixar una nova data per a la investidura. El diputat de la CUP Vidal Aragonès ha explicat a 'L'entrevista' que dilluns tenien un acord tancat amb les dues formacions i ha alerat que "si algú pensa que quan té un acord amb la CUP, dilluns a les 2h, i que dijous, avui, no el té no està entenent res. Si algú pensa que es pot fer enrere, que es prepari". 

I en què es concretaria això? Vidal Aragonès ha explicat que "en una campanya al carrer de denúncia, que es preparin per veure que no tindrà el suport dels quatre diputats de la CUP. Que no pensin que som un partit polític amb el qual un dia es pot tenir un acord i l'endemà no assistir a l'acord. S'estan equivocant", ha sentenciat.

Des de dimarts, un cop queda ajornat el ple, els cuparies no han estat cridats a cap reunió ni per part d'ERC ni de JxC. "No tenim cap novetat. Vam insistir d'una manera molt clara dimarts que demanàvem resposta, retornar al punt on havíem deixat les negociacions i respostes per evitar la intervenció del TC. Avui dia estem emplaçant les dues formacions perquè recuperin taula de negociació trilateral. No tenim problemes, si abans han de parlar entre ells, no serà un problema per a la CUP. Però si volen els nostres quatre vots ens hauran d'explicar què volen fer", ha alertat. 

El diputat de la CUP diu que no posen cap condició "cap línia vermella per tornar a la negociació. Només exigim que damunt la taula hi hagi una perspectiva clara d'investidura per respecte al poble, no un dilatar en el temps, recuperar els acords de caràcter social que teníem dilluns i que ja ens havien dit que si". Vidal Aragonès ha avançat a 'L'entrevista' que més enllà dels punts que ja s'han fet públics hi hauria un ple contra la violència masclista, un altre contra la corrupció i campanya d'inspecció de treball per garantir igualtat salarial entre homes i dones a les empreses.

segueix-nos «