Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya

"Si el canvi en el govern serveix per enfortir el referèndum és positiu"

Forcadell ha recordat que hi ha més de dos mesos de coll per ultimar els preparatius de la votació

14/07/2017 10:39h

Àudio:

Jornada de remodelació en el govern de Catalunya. El president Puigdemont ha anunciat aquest matí que Neus Munté, Jordi Jané i Meritxell Ruiz abandonen l'executiu. Hi entren Jordi Turull, Joaquim Forn i Clara Ponsatí. També surt el secretari del govern, Joan Vidal, que serà substituït per Víctor Cullell. La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha valorat aquests canvis a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa. Forcadell ha dit que "si els canvis han de servir per enfortir el referèndum i donar seguretat al president Puigdemont són positius". 

 

 

Els preparatius del referèndum

Sobre el referèndum de l'1-O encara pesen algunes incògnites. Quan es compraran les urnes? Com s'elaborarà el cens? Quins seran els punts de votació en aquells municipis on els ajuntaments no posin els locals municipals a disposició del govern? Tot i això, dimarts els consellers Oriol Junqueras i Raül Romeva adquiriran la potestat de Governació referent a la compra d'urnes. Faltaran menys de 80 dies per a la votació però tot i això, segons Forcadell, "no anem tard. Hi ha moltes empreses que fan urnes. Estic convençuda que el govern les comprarà. Que els ciutadans i ciutadanes no pateixin que hi haurà urnes i votarem. No en tinc cap dubte", ha reblat. 

L'espai dels Comuns

Com més repressió de l'Estat, més fàcil serà que els Comuns donin suport al referèndum. És el que es desprèn de les paraules de la presidenta del Parlament. "Respecto absolutament la seva postura i la decisió que prenguin els Comuns. Però estaran al costat de la democràcia. Si han de triar entre amenaces i coaccions o entre urnes i vots, triaran sempre les urnes i els vots".

Forcadell s'ha referit al fet que els Comuns han decidit que actualitzaran la seva posició en funció de la resposta de l'Estat. "Han deixat la porta mig oberta i ara han d'obrir-la del tot. Jo crec que hem de fer que s'acabi d'obrir la porta. Respecte absolut per ells. Sempre han demostrat que estan al costat de la democràcia", ha recordat. 

segueix-nos «