Dimecres 12

Desembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Núria Gibert, membre del Secretariat Nacional de la CUP

"Si els comuns es despengen de la via unilateral quedaran en fals"

Gibert confia que la setmana vinent el govern fixarà data i pregunta del referèndum

31/05/2017 12:30h

Àudio:

Dimarts vinent es reunirà el Pacte Nacional pel Referèndum amb els passos que cal seguir per convocar el referèndum unilateral sobre la taula. Amb aquesta trobada s'intenta que els comuns es posicionin, concretin si seran o no en la via unilateral després del darrer cop de porta de Madrid. Des de la CUP no entendrien que aquest espai polític, que reivindica un referèndum legal i vinculant, en quedés fora. 

Núria Gibert, membre del Secretariat Nacional dels cupaires ha dit a 'L'entrevista' de La Xarxa que "si es despengen es quedarien en fals. Els preguntaria quina és la seva alternativa. Estem en un escenari polític que és extraordinari i si ells es depengen del gran pacte que ha significat el Pacte Nacional pel Referèndum hauran de deixar clara la seva alternativa. I si passa per un canvi d'aritmètiques al Congrés, em sembla una fal·làcia. No hi ha alternativa i penso que no voldran quedar-se al marge d'un moment tan important".

Data i pregunta del referèndum

La CUP ha reiterat en l'útim mes la necessitat que el govern fixi ja la data i pregunta del referèndum. "Anem tard", ha dit Gibert i ha afegit que no entraran en un "escenari d'ultimàtum al govern" tot i que ha comentat que "no podríem entendre que no es fixés la setmana vinent".

Gibert diu que és urgent que es concretin les dues qüestions i ha explicat que "l'ambiguïtat no ajuda a tenir el debat sobre quin model de república volem. Perquè el referèndum no és la fi, és el mecanisme que obre un seguit d'oportunitats polítiques que ens permetin tenir un debat transversal i calmat amb el conjunt de la societat catalana sobre quin model de país volem", ha argumentat. 

El cas de Delphi a Sant Cugat del Vallès

La CUP denuncia l'incompliment de l'acord de reindustrialització de l'antiga planta de Deplhi a Sant Cugat del Vallès. Gibert és regidora a l'Ajuntament i ha explicat que temen que a un mes perquè s'acabi el termini que es va establir en el pacte, encara hi ha més de 30 treballadors que "estan deixats de la mà de Déu. Si falta un mes perquè s'esgoti el termini i no s'estan complint els acords entre Ajuntament, Generalitat i empresa, els treballadors estan indefensos. Tenim un precedent a Sant Cugat, la Sharp. Representa que es reindustrialitza però en realitat es fa un negoci rodó", ha sentenciat. 

segueix-nos «