Dimecres 12

Desembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Jordi Pairó, secretari nacional de l'ANC

"Si ens ataquen com a societat, aturem-nos com a societat"

Avui ANC i Òmnium inicien un centenar d'actes per explicar com ha d'actuar la ciutadania els pròxims dies

24/10/2017 10:29h

Àudio:

L'ANC fa una crida a paralitzar el país, una aturada de país, si el govern espanyol aplica amb contundència l'article 155. El secretari nacional de l'Assemblea, Jordi Pairó, ha dit a 'L'entrevista' que "hem de deixar el motor que som de l'Estat espanyol i veure si l'Estat resisteix. Això implica una aturada de país 'sine die'. Al final serà qui està disposat a aguantar més: l'Estat amb una part del seu país, que repreenta el 20% del PIB aturada, o nosaltres intentant aguantar al màxim de dies possible. O les institucions europees veient que l'Ibex baixa, la prima de risc puja i que se'ls desmunta el cobrament del deute espanyol. Aquí és on tenim la força i hem de mirar d'aguantar". 

L'Assemblea encara està decidint el format de l'aturada de país, però Pairó ha avançat que farien una mena d'acampada, facilitada des de l'entitat, en algun punt estratègic de la ciutat de Barcelona. Es decidirà en funció dels esdeveniments dels pròxims dies. 

Pairó ha dit que per arrencar aquesta aturada cal veure els pròxims dies com reacciona tothom, un cop s'aixequi la suspensió de la DUI: l'Estat i les institucions europees. Per tant, no posen data concreta per iniciar la protesta. Sí que ha deixat clar que quan el Parlament aprovi la DUI, entre dijous i divendres, faran una crida a la concentració -davat la cambra catalana o al passeig Lluís Companys- per defensar-la.

"Entenem que els nostres representants polítics i el Parlament, si se'ls ataca, és que no volen dialogar amb la ciutadania. Per tant, aquí no hi ha opció. Si Madrid aplica el 155, tanca la porta al diàleg. Si aturessin el 155 entenc que la porta continuaria oberta", ha argumentat.

segueix-nos «