Diumenge 15

Setembre de 2019

La Xarxa

Entrevista Daniel Cornellà, alcalde de Celrà (CUP)

"Si la CUP arriba dividida a la qüestió de confiança, hi haurà altres coses dividides"

Cornellà defensa la Declaració Unilateral d'Independència. Un referèndum, diu, seria recular

13/06/2016 10:53h

Àudio:

"A la qüestió de confiança al president Puigdemont, no es pot anar amb un vot dividit". És l'alerta que ha llançat des de 'L'entrevista' de La Xarxa, Daniel Cornellà, alcalde de Celrà per la CUP. El batlle argumenta que "el vot de cara a la qüestió de confiança ha de ser únic, no pot ser dividit. Si anem amb el vot dividit, hi haurà altres coses dividides. La qüestió de confiança va més enllà de la confiança amb el president. Si aquí no arribem amb un 'sí', hi haurà una divisió interna important", ha etzibat. 

Cornellà ha admès que en alguns moments, com la decisió de no investir Mas president, la CUP no l'ha representat. I això ha fet que, en alguna ocasió, s'hagi plantejat deixar la militància. "El Parlament no es va mostrar dividit, com ho estava la CUP, va votar en bloc. I per això vaig dir que no em representava", ha argumentat.

Sobre la possibilitat de deixar la militància a curt termini no s'ho planteja. "Ara penso que cal esperar al setembre, fer un debat intens, i ja en parlarem".  

L'esmena a la totalitat als pressupostos del govern

La setmana passada la CUP va vetar la possibilitat que els comptes es tramitessin al Parlament. Els cupaires van mantenir l'esmena a la totalitat enmig d'un debat intern i, de nou, amb un partit dividit. Daniel Cornellà creu que "calia aprovar aquests pressupostos. Hem deixat passar una oportunitat. No són els pressupostos que volem, són autonomics és evident, però amb les ofertes que ens van fer després de la negociació hauríem d'haver acceptat i tirar endavant que queden dotze mesos", ha criticat.

Les crítiques de CDC

Alguns sectors de CDC han dit que la CUP els ha enganyat per no votar a favor dels pressupostos i garantir l'estabilitat del govern. Dissabte, l'expresident Artur Mas, carregava contra els cupaires i deia que eren uns penques. Cornellà atribueix declaracions com aquesta a la campanya electoral. "Hi ha ressentiment important per part d'alguns sectors de CDC. Volen competir amb Esquerra Republicana pel vot independentista però si es pensen que així aconseguiran vots, s'equivoquen", ha reblat. Cornellà aposta per l'abstenció de cara al 26-J. 

L'11-S més diversificat

Cornellà ha fet una crida perquè la ciutadania torni a liderar el procés a través de la mobilització. I també ha demanat a l'Assemblea Nacional Catalana que torni a encapaçalar el procés. "La ciutadania ha de tornar a posar-se per davant del procés. L'ANC ha de tornar a estirar el carro. Perquè últimament ha jugat un paper de poc impuls del procés", ha afegit.  

I després què?

Per on passa la solució per desencallar el procés? Segons Cornellà "per una Declaració Unilateral d'Independència" però aquí tampoc no hi ha quòrum dins de la CUP... ni de CDC. "Fer un referèndum pactat amb l'Estat és recular, és tornar al 9-N. Ara el que toca és fer una DUI. Fer un referèndum pactat és impossible, el boicotejaran des de Madrid. El resultat no serà vinculant i no hi haurà prou participació. No servirà per a res. Un cop acabada la feina, DUI i eleccions constituents", ha afirmat.

 

Mira 'L'entrevista'

segueix-nos «