Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Quim Arrufat, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP

"Si no hi ha 1-O per desercions internes la CUP rebentarà la legislatura"

Arrufat veu el president Puigdemont en el punt de desobeir tot i que "alguns consellers no estan alineats amb la magnitud de l'1-O"

29/06/2017 11:01h

Àudio:

La CUP confia que l'1-O hi haurà referèndum malgrat les dificultats per elaborar el cens, gestionar el vot exterior i el fracassat concurs de compra d'urnes. Tot i això, el portaveu del Secretariat Nacional, Quim Arrufat, adverteix que "si hi ha desercions internes la CUP donarà per acabada la legislatura i intentarem rebentar-la". 

Arrufat ha afegit que "de paraula i davant de la gent que aplaudeix, la gent és molt valenta, és capaç de dir el que sigui i, fins i tot, és capaç d'enganyar la gent. Però quan només falten uns mesos per al referèndum un ha de saber amb qui compta i amb qui no. Potser ja està tothom alineat i estem patint sense raó... perfecte. El president i els responsables de l'executiu han de ser conscients que tota la seva tropa ha d'anar fins al final. No s'hi val que del mateix bàndol independentista vinguin els errors, les desercions, les dilacions perquè aleshores la maquinària no funcionarà. Potser tenim aquesta sospita i està tot perfectament muntat. Però nosaltres hem fet aquest advertiment fa uns mesos". 

El portaveu del Secretariat Nacional de la CUP ha argumentat que "el gruix del govern està alineat amb el referèndum, però hi ha alguns elements que pensem que no ho estan" tot i que no n'ha concretat quins. "L'aposta pel referèndum, que l'ANC i la CUP van posar sobre la taula fa un any, no se la van creure. Fa molts anys que viuen a les institucions, estan molt ben acostumats al poder autonòmic. Calculen que tot plegat serà més o menys un nou 9-N, que no cal arriscar l'estatus personal, ni les propietats, ni el càrrec i que més o menys s'ha de caminar cap una nova mobilització ciutadana l'1-O. I aquesta gent en aquest govern no hi ha de ser. No parlo només de Germà Gordó que no hauria de ser a la candidatura de Junts pel Sí. És clar, que aquest govern ha de pulir els seus responsables, consellers i secretaris generals i altres càrrecs. El president ha de ser conscient que tothom ha d'anar fins al final", ha reblat. 

La desobediència

Preguntat per un escenari en què l'Estat no permeti celebrar el referèndum i sobre si veu el govern en el punt de la desobediència Arrufat ha dit que "veig el govern en aquest punt. Sí. Hi ha la probabilitat que no es voti, però si no fallen els responsables que han de signar tota l'organització de la votació, si s'assumeix que ara és el temps de la desobediència i el cost de la repressió, si el govern i els seus responsables ho assumeixen, hi haurà referèndum. Veig Carles Puigdemont en el punt de desobeir i al gruix del govern també", ha sentenciat. 

L'escenari més temible

Per a Arrufat el pitjor dels escenaris que es poden produir "no és ni el de la suspensió de l'autonomia ni que el govern falli perquè no creiem que ho faci. Sinó que s'arribi a un 1-O amb un resultat que no sigui aclaparador i ens adonem que ningú tenia la convicció que el poble es mobilitzaria i tindríem uns resultats legítims. Si guanya el 'sí' el mateix dia hi haurà d'haver decisions administratives, mobilitzacions a les places, accions que facin que tu et despleguis com un país normal", ha argumentat. 

El portaveu del Secretariat Nacional de la CUP ha dit que la participació que legitimaria el referèndum és "tres milions de persones. Superaria tots els estàndards de referèndums arreu. Dos milions de vots independentistes, un milió de no. És l'objectiu", ha concretat.

segueix-nos «