Divendres 22

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Núria Gibert, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP

"Si no pot ser Puigdemont president, pensem alternatives"

Gibert no descarta noves eleccions i admet que no se senten còmodes en les negociacions amb JxC i ERC

07/02/2018 11:11h

Àudio:

Gir de guió, o d'opinió, de la CUP. A l'espera de conèixer l'acord entre ERC i Junts per Catalunya, els cupaires admeten que el procés no es pot centrar en una única persona. "Això no va de persones. Qui es pensi que el procés es pot escapçar escapçant una sola persona s'equivoca i per sort s'equivoca perquè sinó no estaríem parlant d'una impugnació diguessim democràtica, sinó que estaríem parlant d'un deliri i, per tant, per nosaltres ha fet una gran feina, està en una situació absolutament injusta, és el president legítim però això no va d'una persona, va de milions de persones, que volen unes noves institucions i això passa per tenir alternatives en qualsevol moment". 

I en aquest sentit ha afegit: "No volem subjugar-nos als mandats del TC però el món no s'acaba amb una sola persona". 

Aquestes declaracions obren la porta a nous escenaris i fan pensar, la CUP està en negociacions amb els altres dos partits sobiranistes, que potser el pla B s'està posant damunt la taula. 

Pel que fa a les negociacions amb la resta de partits sobiranistes Gibert ha admès que no se senten còmodes i ha afegit que "no ens sentim més a prop de JuntsxCat que d'ERC però sí que compartim un enfoc concret sobre l'embat contra l'Estat espanyol". Gibert ha reclamat als partits que "intentin improvisar menys i fer menys política de despatxos. Això serà un camí llarg amb molta repressió però hem de persistir sense retrocedir".

 

segueix-nos «