Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Entrevista Antoni Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat

"Si Pedro Sánchez guanya la moció de censura és per donar la paraula a la ciutadania"

Balmón diu que el president Torra és només un testaferro

30/05/2018 12:08h

"Si guanya Pedro Sánchez la moció de censura és per donar la paraula a la ciutadania. No per governar, és impossible. S'haurien de fer eleccions de manera bastant immediata... no sé si aquest any. Jo no faré una hipòtesi, però Espanya necessita una profunda reforma que requereix d'un gran consens". Paraules d'Antoni Balmón, secretari d'Acció Política del PSC. 

Balmón insisteix que ara cal retornar a la calma i que la moció de censura és una oportunitat per aconseguir el canvi que Espanya necessita. "La situació a Catalunya no ha ajudat a afrontar de manera assossegada la situació. Cal calmar-ho tot i que la gent estigui tranquil·la i parlar de les reformes que necessitem que han de donar satisfacció a tres generacions diferents que conviuen avui dia en democràcia. I per a tot això necessites construir un espai polític que generi consens. I en el context actual és molt difícil perquè predomina la tirania de la immediatesa. Els polítics canvien de paràmetres en funció de l'enquesta de torn. Però ara amb la moció tenim una oportunitat d'engegar l'interruptor del canvi. Aviam qui ens acompanya". 

Un cop hi hagi govern a Catalunya -previsiblement la setmana vinent- s'aixecarà l'aplicació de l'article 155 que segons Balmón "no ha deixat cap efecte. I t'ho diuen en la intimitat els responsables del govern actual. Els terminis d'obres o ajuts socials pendents dels consistoris no depenen del 155. Jo no tinc cap situació ni a l'ajuntament ni a l'Àrea Metropolitana d'efectes del 155. El 155 és només una administració ordinària amb gran càrrega política, però des del punt de vista de gestió ordinària, perdoni, però a finals d'agost ja estava intervinguda la Generalitat. Que no ens prenguin el pèl". 

segueix-nos «