Divendres 19

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Ramon Tremosa, eurodiputat del PDeCAT

"Soc partidari d'una llista única per a la república encapçalada per Sànchez i Cuixart"

Tremosa creu que el 21-D hem de convertir les eleccions en constituents

30/10/2017 10:49h

Àudio:

Missatge clar de l'eurodiputat independent pel PDeCAT Ramon Tremosa de cara a les eleccions convocades per l'Estat en aplicació de l'article 155, el 21 de desembre. Tremosa creu que a aquests comicis "s'hi ha d'anar. Amb una llista única, per a la república, encapçalada pels presos polítics que té Catalunya, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Són gent de pau, que no han comès cap delicte. Hem de donar al món un missatge que aquesta llista pot fer dos milions i mig de vots i que els números 1 i 2 no poden seure al seu escó perquè estan empresonats injustament."

Tremosa ha afegit que "aquesta llista única, en defensa de la democràcia i dels nostres presos polítics. Deixem la batalla ideològica per més endavant, quan aquest país estigui més normalitzat, però ara és un moment d'emergència nacional". 

El paper de la CUP

Aquest cap de setmana la CUP ha demanat al govern que aprovi els decrets que permetin tirar endavant la república. Malgrat tot, els anticapitalistes no han tancat la porta a presentar-se a les eleccions del 21-D. Ho decidirà la militància. L'eurodiputat independent pel PDeCAT Ramon Tremosa creu que "hem de deixar l'estètica a l'armari. Anem el 21-D a omplir de manera massiva les urnes. La CUP està mostrant una gran maduresa en els últims mesos. Per com s'ha comportat extraordinàriament a totes les manifestacions, no han caigut en cap provocació fins i tot quan li van encerclar la seu, la policia... i en aquest sentit la CUP ahir va dir que no descartem cap escenari. Perquè la situació és molt greu. Hi ha amenaces de presó, gent que arrisca el seu patrimoni. Hem tingut violència. La situació és molt greu i hem d'anar de cara a barraca en aquest tram final del procés". 

El reconeixement internacional

Sempre s'ha dit que la UE es pronunciaria sobre la independència de Catalunya un cop es proclamés la república. Evidentment, només han passat tres dies des de la proclamació i Tremosa ha deixat clar que el reconeixement pot trigar dies. "Ara estan esperant què passa el 21-D. Fem les eleccions constituents, amb participació rècord. Si això passa i guanyen els partits republicans això se li pot girar en contra a Mariano Rajoy. El problema el tindrà Madrid". 

segueix-nos «