Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Entrevista Ferran Bel, diputat del PDeCAT al Congrés

"Diàleg no és seure un dia a La Moncloa i fer-se una foto"

Bel diu que el pacte entre el PP i el PSC a Badalona és incomprensible i afegeix que s'ha de prendre nota

04/06/2018 11:13h

"Tenim l'obligació d'explorar la situació amb el PSOE. Ho fem per convicció
i per donar un missatge a Europa. No estem atrinxerats. Si volem negociar amb èxit, no podem començar una negociació amb Pedro Sánchez amb línies vermelles. No s'han d'explicitar". Paraules de Ferran Bel, diputat del PDeCAT al Congrés a l'espai 'L'entrevista'. 

Bel és conscient que cal obrir el diàleg amb Madrid, que s'obre una finestra d'oportunitat però és realista. "Els gestos s'han de concretar. El diàleg no és només veure's un dia a La Moncloa i fer-se una foto, sinó que ha de donar fruits. Avui, valorem que Pedro Sánchez reconegui el president Torra com l'interlocutor vàlid." Bel considera que també es pot recuperar "alguna de les lleis suspeses pel Constitucional. Hi pot haver recorregut. Valorem la rectificació implícita de Sánchez de reconèixer Torra; és significativa". Bel ha deixat clar que "per fer fora Mariano Rajoy no en necessitem cap, de condició. Però això no vol dir, en cap cas, renunciar al dret d’autodeterminació". 

Bel és també el responsable de la politica municipal del PDeCAT. De cara als comicis del maig de l'any vinent, el diputat ha recordat que "el PDeCAT som la primera força municipalista i volem mantenir aquesta posició. Hem de saber trobar com s'afronten aquestes eleccions municipals. No podran estar alienes a la situació de país, però no podem perdre de vista que són unes municipals". 

I sobre un cas polèmic que aquests dies ha centrat l'actualitat municipal, la moció de censura que el PSC de Badalona avalarà al costat del PP i de Cs Bel ha estat taxatiu: "no s'entén el pacte antinatura entre el PSC i el PP per la moció de censura a Badalona. És incomprensible. S'ha de prendre nota". 

segueix-nos «