Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Entrevista David Cid, coordinador nacional d'ICV

"Tothom sap que hi ha consellers substituts i fins i tot se'n coneixen els noms"

Cid desmenteix que hi hagi tensions en àmbit local amb Podem per configurar candidatures municipals

22/05/2018 11:18h

Àudio:

"Seguim en una política de símbols. És un error que en la composició
del govern només hi hagi tres dones, vulnera lleis catalanes". David Cid, coordinador nacional d'ICV i diputat de Catalunya En Comú Podem demana al president Torra que configuri un govern efectiu "que aixequi el 155. Parlem molt de noms i decisions simbòliques però no de programa". 

Cid reclama a Torra que expliqui, amb detalls, les línies mestres del seu executiu i que ho faci en seu parlamentària. "No està clar el full de ruta del govern Torra més enllà de titulars. Una de les coses és si abandona la via unilateral".

Cid ha alertat que "hi ha una gran diferència entre el discurs públic i el privat i és una manera de la vella política de fer política". L'ecosocialista, amb ironia, ha afegit que "tothom sap que hi ha consellers substituts i fins i tot es coneix el nom d'aquests consellers. La ciutadania mereix que això s'expliqui".

Tensions internes

Segons publica avui el diari 'Ara', sectors dels comuns es mostren molestos amb representants locals d'ICV per com afronten la implementació de la confluència al territori. Consideren que la formació ecosocialista és reticent a cedir poder i que alguns dels seus candidats del 2015 ja s'estan erigint com a candidats del nou partit vulnerant el procediment del reglament intern. Cid ho ha desmentit i ha assegurat que "no em consta cap conflicte en àmbit territorial. S'ha fixat un camí en la construcció de Catalunya en Comú i l'experiència és positiva". I amb to optimista ha sentenciat: "el nostre objectiu és construir candidatures guanyadores a les eleccions municipals i traurem molts bons resultats". 

segueix-nos «