Dijous 18

Octubre de 2018

Mèdia

Un centenar d'ajuntaments catalans obren portes en un 12 d'octubre exempt de polèmica

13/10/2017 11:10h

A diferència de l'any passat, quan la delegada del govern a Catalunya María de los Llanos de Luna va expedir l'ordre que no es podria treballar el dia de la Hispanitat, enguany un centenar d'ajuntaments catalans han obert portes aquest 12 d'octubre sense polèmica. Així, han mantingut l'activitat consistoris com Vic, Manresa, Balaguer o Badalona, que ha repetit després de les conseqüències judicials que li va comportar l'any passat saltar-se la negativa de l'Estat. Al rebuig als valors que representa el dia de la Hispanitat se li ha sumat la protesta per la situació política que viu el país. 

En declaracions a Balaguer TV, l'alcalde de la Noguera, Jordi Ignasi Vidal, afirma que no s'identifica amb els valors del 12 d'octubre.

A Prats de Lluçanès, l'Ajuntament ha obert les portes per tercer any consecutiu i enguany, el gest té un significat especial. Ho ha explicat l'alcalde a EL9TV.

Per la seva banda, el consistori badaloní va celebrar aquest dijous jornades de portes obertes. El tinent d'alcalde, José Téllez, creu que el dia va transcórrer sense polèmica perquè l'Estat té posada tota la maquinària "contra la Generalitat".

segueix-nos «