Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Francesc de Dalmases, diputat de Junts per Catalunya

"Volem un president, no un presidiari"

De Dalmases recorda que els lletrats del Parlament no són l'oracle

19/01/2018 10:48h

Àudio:

"No s'hauria de governar un país des de l'exterior, però on segur que no es pot governar és en un Estat on no es garanteix la democràcia". Paraules del diputat de Junts per Catalunya, Frabcesc de Dalmases, a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa. 

 

 

De Dalmases ha deixat clar que faran tots els possibles perquè Carles Puigdemont pugui ser investit i ha recordat que el reglament del Parlament no prohibeix la investidura a distància. El diputat de Junts per Catalunya s'ha referit a l'informe dels lletrats del Parlament que desaconsellen la investidura a distància. "Els lletrats del Parlament no són l'oracle i no es poden extralimitar en les seves funcions. L'informe està agafat pels pèls". 

Preguntat sobre si un president de Catalunya pot ser eficient des de Brussel·les, De Dalmases ha admès que no és el millor escenari, "no s'hauria de governar mai un país des de l'exterior, però quan ho plantegem no hem de caure en l'error de posar el focus a Brussel·les. Allà no estan de vacances, a Brussel·les pateixen molt. Tenim gent a l'exili i els seus drets polítics no són reconeguts per un Estat demofòbic que és l'Estat espanyol. Mai normalitzarem que ens calgui tenir un president a l'exili. Però tampoc mai renunciarem a dir que aquest és el president legítim de Catalunya. I pobre del qui s'atreveixi a contradir aquesta voluntat expressada a les urnes per la societat catalana", ha reblat. 

En aquest sentit ha dit que "nosaltres volem un president, no un presidiari. Lluitem per treure la gent de la presó no perquè n'hi entri més. I lluitem per posar en valor els drets de les persones i no a demanar explicacions amb aquells que s'han compromès amb la democràcia, sinó amb aquells que s'hi oposen". 

segueix-nos «