Dimarts 26

Març de 2019

Tv Girona

Girona s'afegeix a la llista de ciutats que municipalitzarà l'aigua

El ple de l'Ajuntament gironí ha aprovat que el 2020 el servei serà de titularitat pública

10/07/2018 07:57h

Girona ja té data per remunicipalitzar el servei d'aigua. Serà l'any 2020. El ple del consistori gironí ha aprovat aquest dilluns per majoria absoluta l'adhesió de l'Ajuntament com a membre de ple dret a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública. PP i Ciutadans s'hi van mostrar en contra i van acusar l'alcaldessa, Marta Madrenas, d'electoralista.

El Consell plenari ha aprovat l'adhesió de l'Ajuntament de Girona com a membre de ple dret de l'Associació de Municipis i entitat per l'Aigua pública. Una associació constituïda al gener per promoure la gestió pública de l'aigua als municipis de Catalunya. L'Alcaldessa de Girona Marta Madrenas va aprofitar la intervenció per anunciar el compromís de municipalitzar el servei d'aigües a partir del 2020 quan caduqui l'actual concessió :

Des del Partit popular van criticar aquest anunci qualificant-lo de "campanya electoral". La portaveu, Concepció Veray es va abstenir a la proposta i el grup municipal de Ciutadans la va rebutjar. Hi van votar a favor els grups del PdeCATm ERC, la CUP i el PSC.

 En el ple també es va provar (només amb els vots a favor de convergència) el projecte d'establiment del servei públic per l'emissora de radio municipal i el reglament de la radio municipal que substituirà l'emissora Fem Girona. Una proposta on tota l'oposició s'ha abstingut i ha criticat, en especial per tenir la sensació que la ràdio era una ·molèstia” per al govern municipal.

segueix-nos «