Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Montserrat Vilà, presidenta de la Plataforma contra les Violències de Gènere

"A les comissaries no s'atenen bé les víctimes de violència masclista"

Vilà denuncia que a Catalunya només es concedeixen un 40% de les ordres d'allunyament

14/02/2018 11:16h

Àudio:

Una de cada tres dones al món serà víctima de la violència masclista. Són dades de l'OMS que es poden extrapolar a casa nosatra. L'any passat vuit dones van morir assassinades a Catalunya a mans de la seva parella o exparella. La presidenta de la Plataforma contra les Violències de Gènere, Montserrat Vilà, ha denunciat des de l'espai 'L'entrevista' que "a les comissaries no s'atenen bé les víctimes de violència masclista. A Catalunya només es donen un 40% de les ordres de protecció, mentre que a Extremadura és del 79%".

Vilà ha insistit que la violència contra les dones és un problema de base educacional i cal que als instituts es formi els professors perquè eduquin en la igualtat. I la presidenta de la Plataforma contra les Violències de Gènere ha destacat que "hem de comptar amb els homes per tenir èxit en les nostres reivindicacions. També es comencen a mobilitzar, es replantegen el seu rol a la societat malgrat que els costa abandonar els seus privilegis". 

Vilà alerta de l'increment de casos a través de les xarxes socials. L'any passat van augmentar un 23% les denúncies per difusió d'imatges a través de la xarxa. "Les xarxes socials tenen molta importància en la lluita contra la violència de gènere. Per això, s'hauria de fer un anàlisi de com treballar la igualtat a les xarxes", ha reblat. 

segueix-nos «