Dilluns 23

Setembre de 2019

La Xarxa

Entrevista Carme Borbonès, presidenta de Càritas Catalunya

Carme Borbonès, presidenta de Càritas Catalunya: "Ningú està exempt de caure en la pobresa"

Borbonès reclama un pacte d'Estat per acabar amb les desigualtats socials

27/11/2015 10:42h

Àudio:

La presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, ha reclamat des de La Xarxa un pacte d'Estat "hi intervindrien les forces empresarials, els sindicats i els partits polítics perquè tenim una gran bossa de gent jove i de famílies que tenen grans dificultats perquè no tenen cap lloc de treball estable, perquè no poden donar sortida a les seves expectatives personals i professionals i hem de buscar-hi una solució". Borbonès ha recordat que "ningú no està fora de perill d'entrar en una situació de gran vulnerabilitat, d'estar al marge de la societat".

Borbonès ha reclamat més esforços en formació, especialment entre els joves "no hem sigut prou conscients que el món laboral necessita unes determinades habilitats i hem de preparar les persones perquè puguin respondre a aquestes habilitats per petites que siguin. Amb això hem de fer aquest pacte d'Estat. Hi ha d'haver també reformes de caràcter laboral però també de caràcter educatiu i formatiu.

Tot i això, Borbonès ha recordat que és una tasca que no només han de fer els polítics. Cal que també s'hi impliquin les famílies. "El model social ens ha fracassat. Estem en una societat en què hem tret del centre les persones i hem col·locat els diners. Hem de canviar el model de la societat. Amb els recursos que hi ha al planeta, ben administrats, un altre món és possible. Hem de fer una reflexió més en profunditat i convéncer a determinats sectors i formar-los i anar generant una dinàmica i un pensament diferent perquè moltes persones puguin viure amb dignitat. Amb la nostra conducta hem de poder afavorir que aquelles persones que tenen més dificultats arribin a poder assolir un nivell de satisfacció i amb això ens hi hem de comprometre tots".

"La solidaritat hi és", ha dit Borbonès "però ens cal interioritzar-la. Hi hem d'intervenir tots. O canviem tots els hàbits o no ens en sortirem. Tots hem de ser conscients que no podem continuar amb aquest model".

La presidenta de Càritas Catalunya ha explicat que la pobresa és cada cop més extensiva, afecta més gent; més intensiva, calen més recursos i més autòctona, ja afecta ciutadans del país.

segueix-nos «