Dimarts 26

Març de 2019

Comença una setmana de calor intensa

Termòmetres per damunt dels 40 graus a Ponent i fins a 35 a la costa

09/07/2018 07:55h

Des d'aquest dilluns i fins dijous la calor serà intensa arreu del país. Amb independència de si tècnicament es considera o no que la situació és la primera onada de calor d'aquest estiu, el cert és que les previsions meteorològiques apunten que les temperatures poden arribar als 40 graus a algunes zones com les comarques de Ponent.

El pronòstic situa les comarques del litoral fregant els 35 graus. La massa d'aire càlid no ve, en aquest cas, del nord d'Àfrica. La situació dels anticiclons i de les depressions està afavorint aquests dies que la massa d'aire que hi ha sobre la península Ibèrica es vagi escalfant dia a dia i és precisament aquesta massa d'aire la responsable de la calor que ja ens afecta.

Davant d'aquesta situació i malgrat que els registres quedaran lluny dels rècords, les autoritats demanen molta precaució als col·lectius més vulnerables com són nens, dones embarassades i gent gran. La recomanació bàsica és no exposar-se al sol en les hores central dels dia, hidratar-se i protegir-se amb crema solar de factor alt.

segueix-nos «