Divendres 22

Febrer de 2019

Crides a la precaució i problemes de mobilitat pel gel encara aquest dimarts

13/02/2018 09:46h

L'existència de plaques de gel a moltes carreteres de la Catalunya Central i el prelitoral per la combinació de pluja, neu i baixes temperatures de les últimes hores, fa que Protecció Civil alerta del risc que suposa circular per determinades vies. Es demana molta precaució a l'hora de conduir per l'Eix Transversal o la C-17 a la comarca d'Osona i la C-58 al Vallès Occidental.  

El gel ha afectat especialment la comunicació entre Vic i Centelles; Espinelves i el Coll del Ravell, i Viladecavalls i Vacarisses. També a primera hora del matí estaven molt afectades carreteres menors, com la N-141-C entre Calders i Tona.

El Servei Català de Trànsit també ha avisat d'algunes carreteres secundàries tallades a Terrassa, Matadepera, Tiana, Llacuna i Bagà. Tot i que s' ha repartit sal per evitar relliscades, es recomana màxima prudència.

Balanç de la neu i la pluja abundant de dilluns al vespre

Tot plegat és fruit de les precipitacions de les últimes hores, que han deixat neu i pluja abundant a cotes baixes i que van complicar molt el trànsit durant la tarda-vespre de dilluns.

En el cas de l'Eix transversal, es van acumular fins a 20 kilòmetres de retencions al pas d'aquesta via per Osona. La nevada també va afectar un bon tram de la C-59 a Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental, fins a Moià i al tram del Vallès nord de la C-58, a la zona de Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls. Fins i tot va ser necessari obrir barreres al peatge de la C-16 entre Terrassa i Manresa per poder descongestionar el trànsit acumulat. La neu va caure a molts altres municipis sense causar problemes i també s'han pogut veure enfarinades les parts altes de Barcelona, com el Tibidabo.

L'altra via important afectada pel temporal de dilluns a la tarda va ser l'AP-7 entre Tarragona i Torredembarra. En aquest cas per una forta calamarsada que va obligar a tallar l'autopista en sentit sud durant una estona.

Va ser imprescindible l'ús de màquines llevaneu per retirar el gel que en alguns punts havia acumulat gruixos importants. La situació, a més, es va veure agreujada per una topada lleu entre un cotxe i un camió en la qual va resultar ferida una persona. També hi va haver problemes per circular a l'A-7 i la N-340 entre Tarragona i Torredembarra, on hi va haver un accident en cadena amb cinc vehicles implicats però sense ferits. 

segueix-nos «