Dimecres 21

Agost de 2019

La Xarxa

El Pacte Nacional per a la Infància se signarà aquest juliol

A partir de dilluns, Creu Roja repartirà 22 euros setmanals a mil nens amb necessitats

27/06/2013 13:37h

El govern té ja pràcticament a punt el Pacte Nacional per a la Infància. La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha dit avui que el pacte se signarà aquest mateix juliol. Un document que ha de ser el full de ruta de protecció tant dels infants com dels joves. D'altra banda, aquest dilluns, Creu Roja posarà en marxa les beques d'estiu en alimentació per als infants.  

Era un encàrrec heretat de l'anterior govern de Convergència i Unió i després de mesos de feina, el Pacte Nacional per a la Infància veurà la llum aquest juliol. Així ho ha anunciat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, que, en un acte de Creu Roja, ha dit que el pacte ha de ser un full de ruta per protegir infants i joves. “No parlem de la infància en situació de risc i de pobresa, sinó de tots els infants i joves i com els podem col·locar en el centre de les polítiques per protegir-los”, ha explicat Munté.

Adreçat als infants amb més necessitats, Creu Roja posarà en marxa dilluns que ve el programa de beques d'alimentació. A través d'una targeta de compra, preveu donar 22 euros setmanals a un miler d'infants. “Seran els mateixos nens del programa beques menjador, a través de la col·laboració d'una entitat comercial catalana i ho farem amb unes targetes de compra per no estigmatitzar ningú”, ha explicat Josep Marquès, president de Creu Roja a Catalunya. Infància, gent gran i persones sense ingressos són els tres eixos prioritaris de l'atenció de Creu Roja per la crisi.  

segueix-nos «