Divendres 22

Febrer de 2019

El Parc Natural del Montseny avisa de possibles restriccions d'accés aquest cap de setmana

El director del parc, Lluís Martínez, adverteix “no es podrà assumir la gran afluència de públic” que es preveu

09/02/2018 08:55h

La neu que ha caigut en cotes poc habituals o en zones de costa pràcticament ja ha desaparegut però en cotes més altes o a muntanya el paisatge continua sent de postal d'hivern. És per això que aquest cap de setmana amb previsió de fred però, també amb previsió de sol, s'espera que milers de persones s'acostin a les pistes d'esquí o a punts de muntanya per gaudir d'aquests paisatges. Davant d'aquesta previsió, el Parc Natural del Montseny ja ha avisat de possibles restriccions a vehicles privats i en els accessos a la zona.

En declaracions a 'Notícies en Xarxa', el director del parc, Lluís Martínez, ha informat que les vies principals al massís del Montseny estan obertes i les zones d'aparcament estan netes però, “per experiència d'altres anys es preveu una gran afluència de gent que no es podrà assumir”

Els responsables del Parc Natural del Montseny ecorden que els vehicles mal estacionats o estacionats fora de de les zones d'aparcament; com per exemple als vorals de la carretera, seran sancionats o fins i tot es retiraran si dificulten l'accés de persones i altres vehicles.

Catalunya s'ha llevat aquest matí de divendres amb temperatures pràcticament que freguen els 0 graus o que estan per sota a pràcticament tot arreu. La neu i la possibilitat de nevades en cotes baixes ja és història però el fred es queda i sembla que es queda per dies. Protecció Civil ha desactivat el pla Neucat d'emergències per risc de nevades tot i que es manté alerta per les baixes temperatures i el risc de glaçades aquest matí de divendres.

Finalment l'episodi de nevades de dijous va deixar estampes de postal a municipi costaners com per exemple Platja d'Aro o la mateixa ciutat de Barcelona. La comarca del Maresme, el Gironès i la Selva són les que més van veure nevar amb intensitat.  

segueix-nos «